23 / 04 / 2024

Macit Özcan: Mersin'in yüzde 50'sini yeniledik!

Macit Özcan: Mersin'in yüzde 50'sini yeniledik!

Görev başında olduğumuz 12 yıl içinde, kent içindeki ana caddelerin ve bulvarların alt yapılarını tamamen yeniledik. Sadece son beş yıl içinde kent genelindeki altyapının yüzde 50'sini yeniledik. Bu konudaki çalışmalarımız halen devam etmektedir



Macit Özcan
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı

Görev başında olduğumuz 12 yıl içinde öncelikle kent içindeki ana caddelerin ve bulvarların alt yapılarını tamamen yeniledik ve Mersin'i sel sularına kapılmaktan kurtardık. Sadece son beş yıl içinde kent genelindeki altyapının yüzde 50'sini yeniledik. Bu konudaki çalışmalarımız halen devam etmektedir.

29 km uzunluğundaki 2. isale Hattı'nı devreye sokarak birçok ilçe, belde ve köyü Berdan içme suyuna kavuşturduk. Birçok köye içme suyu veriyoruz. Dünya Bankası'ndan temin ettiğimiz 25 milyon Euro kredi ile 600 kilometre uzunluğundaki şehir içi içme suyu şebeke borularının değişimi bitme aşamasında. Ayrıca kentin değişik bölgelerinde toplam 63 bin ton kapasiteli altı adet su deposu inşaatını da tamamlamış durumdayız.

Toroslar Halkı'nı canından bezdiren vahşi çöp depolama alanını kapattık ve bu bölgeyi ıslah ederek piknik ve spor alanı haline getirdik. Yeni otobüs terminalini de bu alanın hemen yanında inşa etmeyi planlıyoruz. Böylece şehir içindeki şehirlerarası otobüs trafiği ortadan kalkarken, Toroslar ilçesi'nde de ticari bir canlılık meydana gelecektir. şžu anda Mersin'in çöpleri, çİMSA'nın kuzeyinde inşa ettiğimiz düzenli katı atık depolama tesisinde toplanmaktadır. Bu proje için harcanan 40 milyon liraya yakın paranın yarısını iller Bankası'ndan temin ettik, diğer yarısını kendi bütçemizden ödedik. Mersin önemli bir sorun olan deniz kirliliği ise, artık sorun olmaktan çıktı. Avrupa Yatırım Bankası'ndan alınan 60 milyon Euro kredi ile Karaduvar'daki 270 dönüm arazi üzerine kurulan Atıksu Arıtma Tesisi, 2010 yılı itibari ile faaliyete girmiş durumda. Aynı zamanda Batı Arıtma Tesisi için de çalışmalarını Mezitli Viranşehir'de devam ettiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu arıtmayı da en kısa zamanda hayata geçirerek, Mersin'in deniz kirliliğine son verecek çalışmayı başlatmış bulunuyor.

Mersin hem doğudan hem de batıdan büyüme potansiyellerinin sonuna dayanmıştır. Bu nedenle tek büyüme alanı kentin kuzeyidir. Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana modern kentleşmeyi teşvik etmek için, kentin kuzeyinde büyük maliyetlerle 35 metre genişliğinde kuzey-güney istikametinde dev bulvarlar açtık. 250 bin kişilik nüfusu barındıracak bu bölge, şimdiden cazibe merkezi olmuş durumda. Doğubatı istikametinde uzanan ve Toroslar'ı Yenişehir'e bağlayan 13 km. uzunluğundaki 3. çevre Yolu'nun yapımını tamamladık ve hizmete sunduk.

Öte yandan Orduevi'nin hemen yanı başında kurmayı düşündüğümüz Aqua Park'ın ihalesi tamamlandı ve bu tesis en geç 2011 yılının Mayıs ayında hizmete girecek. Bu tesis Mersin'in çehresini değiştirmekle kalmayacak, aynı zamanda yerli ve yabancı turistleri de kentimize çekecektir. Ayrıca Atatürk Parkı içinde inşa ettiğimiz Kongre ve Sergi Sarayı sayesinde kentimizdeki kongre turizmi de canlanmış durumdadır.

Kentimizin ulaşım sorununu çözmek için son dört yıl içinde tamamen kendi bütçemizle 70 adet otobüs alarak hizmete sunduk. Mersin'deki ulaşım sorununu büyük ölçüde çözecek olan Hafif Raylı Sistem projemizin de DPT'nin yatırım programına alınması için mücadelemiz devam etmektedir. Mersin kurulduğu günden bu yana hoşgörü ve uzlaşma kültür geleneğini sürdürmüştür. Bütün yaptığımız olumlu hizmetlere rağmen, kentimiz dışarıda zaman zaman olumsuz imajlarla anılmaktadır. Dün olduğu gibi, bugün de Büyükşehir Belediyesi olarak barış ve hoşgörü kültürünü savunup, fanatiklerin kentimizin imajını bozmalarına izin vermeyeceğiz. Barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamı Mersinimizin en büyük sermayesidir.
Dünya


Geri Dön