25 / 04 / 2024

Maçka Parkı çevresinde yapılan düzenlemeler mecliste!

Maçka Parkı çevresinde yapılan düzenlemeler mecliste!

Maçka Parkı çevresinde tünel inşaatı sebebiyle yapıldığı iddia olunan düzenlemeler meclis gündemine taşındı. Konu ile ilgili olarak CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, yazılı soru önergesi hazırladı..



Maçka Parkı çevresinde yapılan düzenlemeler mecliste!


CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Maçka Parkı çevresinde tünel inşaatı sebebiyle yapıldığı iddia olunan düzenlemelere ilişkin soru önergesi hazırladı. Yedekci sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.


Yedekci önergesinde "İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Dolmabahçe ile Levazım arasında uzanacak 7,45 kilometrelik tünelin inşaatı için Maçka parkının etrafını çitlerle çevirdiği basına yansımıştır. İBB ise çitlerin trafiği rahatlatmak, tünel ve kavşak inşaatı sebebiyle koyulduğunu söylemiştir." diyerek 12 soru sordu.


Yedekci'nin soruları

1. Maçka Parkında Metro çalışması nedeniyle kesilecek ağaçların işaretlendiği doğru mudur? Doğruysa hangi gerekçeyle ağaçlar işaretlenmiştir?


2. Parkın içinde yer alan koşu parkurunun kapatıldığı doğru mudur?


3. Tünel projesi için park etkilenmeyecek deniliyor o zaman park neden kapatılmıştır?


4. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapılacak söz konusu kavşak ve tünel inşaatları çalışma kararı ne zaman alınmıştır?


5. Maçka parkına yapılacak olan ve trafiği rahatlatacağı söylenen kavşak ve tünel inşaatları parkın hangi bölgesini kapsayacaktır? inşaat alanı için kaç hektar alandan bahsedilmektedir?


6. Trafik sorununu çözmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesinin parkları ortadan kaldırmaktan başka bir projesi yok mudur?


7. Maçka parkında yapılacak kavşak ve tünel inşaatları için ilgili kurumlardan görüş alınmış mıdır? Görüş alındıysa raporu nasıl çıkmıştır?


8. İBB Başkanı İstanbul halkına durak yeri değişse size soracağım derken yapılacak olan kavşak ve tünel inşaatını kime sormuştur?


9. Deprem sonrası toplanma alanı olarak herhangi bir açık alan sağlanmış mıdır? 


10. Yapılan kapatma ve inşaat hazırlığının ruhsatı var mıdır? Varsa neden inşaat tabelası ya da yapılacak işe ait projenin gösterildiği bir yer yoktur?


11. İBB insanların nefes alabileceği, çocukların oyun oynayabileceği ve yeşilin korunduğu parklar yapmayı düşünmekte midir?


12. Maçka Parkı'nın ne kadarını tünel için küçültme planlanmıştır? Bu planda bölge halkı için yeni bir park alanının tahsis edilmesi öngörülmüş müdür?





Geri Dön