23 / 04 / 2024

Maçka Parkı için toplanan imza İBB'ye verildi!

Maçka Parkı için toplanan imza İBB'ye verildi!

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Projesi kapsamında imara açılacak Maçka Parkı için toplanan imzalar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne verildi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde bir araya gelen Maçka Parkı Hepimizin İnisiyatifi üyeleri, parkı imara açacak olan plana itiraz etti. 'Poplanan yaklaşık 2 bin dilekçe, İBB önünde yapılan açıklamanın ardından imar ve şehircilik daire Başkanlığı'na teslim edildi. 


Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Projesi'nin Dolmabahçe ayağı için bir kısmı kapatılan Maçka Demokrasi Parkı'nın, Vodafone Arena'va bakan kısmı çitlerle çevrildi. Bu imar planına karşı toplanan yaklaşık 2 bin itiraz dilekçesi imar ve şehircilik daire Başkanlığına teslim edildi. 


İBB önünde bir araya gelen Maçka Parkı Hepimizin İnsiyatifi üyeleri, "Tünel projesi iptal edilsin ağacımıza dokunma" pankartını açtı. Yaşam savunucuları ellerinde, "Park bizim semt bizim", "Oyun alanıma dokunma", "Maçka Parkına tünel yapılmasını izin vermiyoruz" dövizleri taşıdı. 


'PARKLAR ŞANTİYE ALANI DEĞİL' 

İBB önünde yapılan açıklama konuşan Maçka Parkı Hepimizin İnisiyatifinden Çağdaş Oztürk, parkların, yeşil alanların şantiye alanına dönüşmesine tepki gösterdi. "Yine ağacı savunuyoruz, kuşu savunuyoruz, kediyi, köpeği savunuyoruz" diyen Oztürk şöyle konuştu: "Tünel projesi ilk başta Fulya ile Levaazım arasında geçecek. Oradan da 3. Köprüye gidecek. Kuzey ormanlarını mahvedecek bir proje. İBB kadar Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar suçlu. Kaybedecekler ama. Yeşil alanlarına sahip çıkanlar olarak söylüyoruz ki; parklar şantiye alanı değildir. Parklar nefes alabileceğimiz, kardeşleşebileceğimiz alanlardır. Gelin hep beraber Maçka'ya sahip çıkalım." 


'PROJE TAMAMEN HUKUKSUZDUR' 

Avukat Eren Can da, "Bu proje tamamen hukuksuzdur. Henüz imar planı askıdayken, imar planı kesinleşmemişken Büyükşehir belediyesi yangından mal kaçırır gibi Ortaköy Vadisi'ni talan etmiş durumdadır. Maçka Parkı'nın bir kısmını kapatmıştır. Ne Koruma Kurulu onayı vardır, ne de ihalenin bir ilanı vardır. İBB hukuksuz bir iş yaptığını bilmektedir. Danıştay projeyi daha önceki süreçlerde iptal etmiştir. Proje iptaline rağmen İBB bir kez daha dava açma sürecimizi beklemeden açık bir hukuksuzlukla talan etmektedir" dedi. Ortak açıklamayı yapan Mahalleli Kürşat Oral, "Bu proje daha önce İdare Mahkemesi ve Danıştay tarafından iptal edilmişti. Sorun Sadece Maçka Parkı ile de sınırlı değil. Maçka Parkı ilk adım. Projede öngörülen tünelin çıkış noktası olan Levazım bölgesinde yaşanacak olan talan ciddi bir tehdit oluşturuyor. Yüksek mahkeme projeyi iptal ederken, 200 dönüm alanı kapsayan ve kentsel park alanı olarak tescilli Ortaköy Vadisini ciddi anlamda tahrip edecek olmasını gerekçe göstermiştir. Mahkeme kararları hiçe sayılıyor" diye konuştu. Açıklamanın ardından "Maçka parkı parktır, park kalacak" sloganı atan yaşam savunucuları imar planına itiraz etmek için topladıkları 2 bin dilekçeyi İBB'ye götürdü. 




Evrensel


Geri Dön