19 / 04 / 2024

Maçka yenileniyor!

Maçka yenileniyor!

Trabzon'un en önemli turizm ilçesi Maçka'da rekor oyla AK Parti'den Belediye Başkanlığı makamına oturmaya hak kazanan Koray Koçhan, 8 aylık süreçte yaptığı hizmetlerle vatandaşın gönlüne taht kurdu.



YATIRIMLARIN tam sürat gerçekleştirdiklerini de belirten Başkan Koçhan, "8 ay gibi kısa bir sürede 12 bin ton asfalt döktük" diyerek çalışmalarını şöyle dile getirdi: "Mezarlıkları temizledik, Reşadiye Mahallesinde parke çalışmaları gerçekleştirdik, Esiroğlu Mahallemizde kapalı Spor salonu ihalesini yaptık, Maçka Merkez'de Turgut Özal Parkı'nm yeniledik, Maçka'ya yakışmayan tuvaleti yıkarak daha modern bir tuvalet yaptık, Ömer Burhanoğlu Rehabilitasyon Hastanesi'ne köprü yapımı devam ediyor. Kısacası biz Maçka'nın cehresini değişmek için çıktığımız bu yolda birçok işe imzamızı atarak AK Parti Belediyeciliğinin farkını ortaya koyduk. Çok şükür gittiğimiz her yerde vatandaşlann büyük sevgi ve ilgi ile karşılaşıyoruz." 


 

TRABZON'UN MAKİNE PARKI 

SEKİZ ay gibi kısa sürede yaptıkları çalışmalara değinen Başkan Koçhan şunlan söyledi: "Trabzon'un büyükşehir olması ile birlikte Maçka'nın yüz ölçümü ve hizmet alanı çok arttı. Ne yazık ki olmayan makine parkı ile 75 mahallemize hizmet veremezdik. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri ile Trabzon Büyükşehir, Ortahisar ve Akçaabat Belediyesi'nden sonra Trabzon'un 4. büyük makine parkını belediyemize kazandırdık. Bu makine parkımızda; 3 greyderimiz, 1 lastikli, 1 paletli ekskavatörümüz, 2 küçük cipimiz ve 8 kamyonumuzla Maçka'daki bölgeye hizmet ediyoruz." 


Maçka'yı bastan imar ediyoruz MAÇKA'DA eser bırakan bir belediye Başkanı olmak istediğini vurgulayan Başkan Koçhan, "Tüm mesaimi Maçka'ya harcıyorum. Tüm ekibimizi de ona göre dizayn ediyoruz. 8 aylık süreçte de en başarılı belediyelerden biri olduğumuzu iddia ediyorum. Basında da en çok yer alan belediyeyiz. 

Temellerimizi attık, alt yapımızı yaptık. Hiçbir çekincemiz yok. İmkansızlık gibi bir bahaneye de sığınmıyoruz. Her türlü imkanımızla Maçka'yı yeniden imar edeceğiz ve inanıyorum ki Maçka'da eser bırakan bir belediye başkanı olarak anılacağım. AK Parti Maçka için bir özlemdi. 'Maçka'ya bir şeyler yapalım, eserler bırakalım'ın peşindeyiz. Maçka'yı gerek turizm gerek bu tarihiyle parmakla gösterilebilecek bir ilçe haline getirmek için çalışacağız" dedi. 

Gene yasına rağmen aldığı rekor oyun hakkını yaptığı başarılı çalışmalarla vermeye devam eden Maçka Belediye Başkanı Koray Kochan, 10 yıldır yatırım alamayan Maçka'ya vaat ettiği projeleri bir bir yerine getiriyor. 

Kısa sürede büyük işlere imza atan Başkan Koçhan, Maçka'nın cehresini değiştirmek için çıktığı bu yolda yaşadıklar} değişimi anlattı. 

Büyük borca rağmen hizmete devam Görevi devir aldığında büyük bir borç yükü ile karşılaştığını ifade eden Başkan Koçhan, "Göreve geldiğimiz gün büyük bir borç yükü ile sorumluluğu aldık. Ne yazık ki Maçka Belediyesinde doğru dürüst makine parkı bile yoktu. Bizler hemen bir yol haritası çıkararak, öncelikle ödenmesi gereken 12 milyon (eski para ile 12 trilyon) gibi büyük bir borcun 2.5 trilyonunu ödedik. Kimilerine göre bu borç çok yüksek görünmese de 6 ay gibi kısa bir sürede ödenme şartı olan bir borçtu. Bu borçlar ne yazık ki Maçka'ya girecek 2.5 milyonluk yatırımı engellemiş oldu. Ama biz bu borcu bahane etmeden hizmetlerimize devam ediyoruz" dedi. 


12 bin ton asfalt döküldü Mahallelerdeki yol sorunlarını bildiklerini ve gerekli çalışmalara devam ettiklerini dile getiren Başkan Koçhan, "8 aylık süreç içerisinde büyükşehrimizin de desteğiyle 12 bin tonluk asfalt döktük. Yine Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle 900 bin liralık betonlama yaptık. 20 yıldır asfaltlanamayan İmam Hatip Lisesi yolunu asfaltladık. Bahçekaya grup yolunu asfaltladık. Bakırcılar Mahallesi, Esiroğlu Mahallesi Işıklar ve Öğütlü mevkii, Maçka Merkez Mahallesi Dr. Cevat Küçük Sokak, Akmescit Mahallesi, Afet evleri yolu asfaltı ve bir çok mahallemizde asfalt çalışmalarımızı tamamladık. Bunların hepsini ilk 8 ayda yaptık. Bunlar yeterli mi? Tabi ki hayır. Daha birçok mahallemizde yol ve benzeri sıkıntılar var. Biz imkanlarımızı zorlayarak gerekli bütün çalışmalan gerçekleştireceğiz" diye konuştu. 

Turizm vadisi olacağız Maçka Belediye Başkanı Ecz. Koray Koçhan'ın özellikle istediği teleferik projesinin ön adımları atıldı. 

Proje hakkında bilgi veren Başkan Koçhan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Trabzon'un en önemli turizm merkezi Sümela Manastırı'dır. Biz bu hayal olarak adlandırılan projeyi Trabzon Büyükşehir Belediyemizin de destekler ile hayata geçireceğiz. Teleferik projesi ile hem gelen turistlerin trafik sorunları çözülmüş olacak hem de turist sayısı artacak. Projenin genel taslağı tamamlandı. İhale aşamasına geçilmesi için gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. Özellikle Sümela'nın kapalı olan yerleri ve yukardan taş düşme problemleri bu restorasyon projesi ile çözülmüş olacak. 

Sümela Manastırı gelecek 5 yılda Doğu Karadeniz'in en büyük turizm merkezi olacak. Biz de buna göre Maçka'yı dizayn edip, buradaki turizm gelirinden Maçka'nın hak ettiği payı alması için elimizden gelen çalışmayı yapacağız. Bunun yanında Vazelon Manastın ve Kuşluk Manastın'm da entegre edip, yaylalarımızla beraber turistin bu bölgede kalma süresini uzatacağız. Şuan maalesef Sümela'yı ziyaret edenler günübirlik geliyorlar. 600 bin turistten yılda 6 bin kişi Maçka'da konaklamıyordun Bu sayıyı konaklama tesisleri ile arttırmayı planlıyoruz. Tamamen bir turizm vadisi yapmak zorundayız. Biz bunun bilincindeyiz ve her türlü yatırımcının önünü elimizden geldiğince açıp turizmle Maçka'yı büyüteceğiz. Hepsinden önemlisi Hamsiköy Vadisi'ni de ekleyeceğiz." Maçka Belediye Başkanı Koray Kochan, "Geleceğimiz çocuklarımız için mücadele ediyoruz " seklinde konuştu. 


Star Ek


Geri Dön