28 / 03 / 2024

Madame Tussauds İstanbul’da yer arıyor!

Madame Tussauds İstanbul’da yer arıyor!

Balmumu heykel müzesi Madame Tussauds’nun işletmecisi olan Merlin Grup’un, müzenin bir şubesini İstanbul’da açmak için yerli yatırımcılarla görüştüğü öğrenildi. Müzede onlarca ünlü ismin heykeli bulunuyor.



Türkiye’de her geçen yıl büyüyen eğlence pazarı, yabancı yatırımcıların iştahını kabartıyor. Son olarak Merkezi Londra’da bulunan balmumu heykel müzesi Madame Tussauds’nun, İstanbul’a geleceği konuşuluyor.


Madame Tussauds’nun işletmecisi olan Merlin Grup yetkililerinin, müzenin bir şubesini İstanbul’da açmak istediği, Türk yatırımcılarla bu yönde bir işbirliği konusunda görüştükleri öğrenildi. 24 ülkede 105 eğlence merkeziyle faaliyet gösteren Merlin’in dünya genelinde 25 bin çalışanı bulunuyor. Geçen yıl 1 milyar 240 milyon sterlin ciro yapan grubun bünyesinde 50 Sea Life akvaryumu, 12 Legoland Deneyim Merkezi, 20 Madam Tussauds Müzesi var. 2014 yılında toplam 62.8 milyondan fazla ziyaretçi ağırladı.


Sadece Sea Life’ları geçen yıl 20 milyon kişi gezdi. London Eye’ın ise yılda 4 milyona yakın ziyaretçisi var. Disney’den sonra ikinci, Avrupa’nın ise en büyüğü konumunda.


Atatürk heykeli...


Madame Tussauds’nu Londra dışında Hollywood, Las Vegas, New York, Orlando, San Francisco, Washington, Amsterdam, Berlin, Blackpool, Prag, Viyana, Bangkok, Pekin, Hong Kong, Tokyo, Şangay, Singapur, Wuhan ve Sydney’de şubeleri bulunuyor. 2011 yılında 250’nci yılını kutlayan müzede, Mustafa Kemal Atatürk’ten Obama’ya, Elvis Presley’den Mandela’ya, Madonna’dan Brad Pitt’e, Lady Gaga’dan The Beatles’e kadar onlarca ünlü ismin heykeli bulunuyor.



Milliyet





Geri Dön