24 / 04 / 2024

Madımak Oteli'nin kamulaştırma çalışmaları tamam!

Madımak Oteli'nin kamulaştırma çalışmaları tamam!

37 kişinin yanarak öldüğü Madımak Oteli'nin kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığı, bedelinin de Maliye Bakanlığı'na gönderildiği açıklandı



Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ndeki Kerbela konulu sempozyuma katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik, Madımak Oteli ile ilgili kamulaştırma çalışmalarının tamamlanarak Maliye Bakanlığı'na gönderildiğini ve bunun bedelinin yatırımlar noktasında olduğunu kaydetti.

IRAK DA YENİ BİR KERBELA

Sempozyumda Kerbela faciasını anlatan Çelik, `'Bilim adamları bu konuda çalışmalarını tamamlayınca genç nesillerin önüne bu eserleri koyunca görülecektir ki Kerbela'da ayrımı gerektiren hiçbir şey yok. Hepimizin yüreğinin aynı amaç, aynı hedefler doğrultusunda çarpmakta olduğunu hep beraber görmüş olacağız'' dedi. `'Yanı başımızda Irak'ta cereyan eden 1 milyonun üzerindeki insanın katledilmesi Kerbelaların devamıdır'' diyen Bakan Çelik, bu tabloda sessiz kalan herkesin sorumluluğu olduğunu ifade etti. 

18 OTURUMDA 72 TEBLİĞ YAPILACAK

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Filiz Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, İran'ın  Ankara  Elçiliği Kültür Müsteşar Yardımcısı Ali Hakim Pür, Türkiye Caferileri Genel Başkanı Selahattin Özgündüz, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, CÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gökbel de birer konuşma yaptığı sempozyum 18 ayrı oturum halinde gerçekleştirilecek ve 72 tebliğ sunulacak.
Star


Geri Dön