19 / 04 / 2024

Mado, 840 adet franchise başvurusu aldı!

Mado, 840 adet franchise başvurusu aldı!

Avrupa pazarından kendilerine ulaşan 400 franchise başvurusu bulunduğunu aktaran Mado Genel Koordinatörü Mehmet Yılmazoğlu, geçen yıl Türkiye pazarında 840 adet franchise başvurusu aldıklarını belirtti



Mado Genel Koordinatörü Mehmet Yılmazoğlu, Endonezya'da dondurma fabrikası kurmak için yer seçimi yapıldığını ve bir konsorsiyum içerisinde bulunduklarını belirterek, "Tahmin ediyorum 2 sene içerisinde oradaki fabrikamız da hizmete girecek" dedi.

50 milyon $ yatırım

Türkiye genelinde 240, yurt dışında 60 şubesiyle hizmet veren Mado, 2009 sonunda Türkiye'de 247 şubeye ulaşmayı hedefliyor. Çiftlikteki tüm keçilerle ilgili her türlü bilgiye sahip olduklarını kaydeden Yılmazoğlu, "İşe 50 milyon dolarlık yatırımla başladık, şu anda 80 milyon dolarlık yatırımı geçti. Gün geçtikçe bu yatırım artıyor. 2010 yılı sonuna kadar, herhalde 50 milyon dolarlık yatırım daha yapabiliriz" diye konuştu.

Yılmazoğlu, dünyadaki keçi sütü eğilimine değinerek, anne sütüne en yakın süt olan keçi sütü satışına da başlayacaklarını açıkladı. Mehmet Yılmazoğlu, şunları kaydetti:

"Keçi sütünden yapılmış peynirle beraber yoğurt, pastörize ve günlük olarak büyük şehirlere ulaştırılmak kaydıyla keçi sütü satışı başlayacak."

AVRUPA'DAN 400 FRANCHISE BAŞVURUSU

Avrupa pazarından kendilerine ulaşan 400 franchise başvurusu bulunduğunu aktaran Yılmazoğlu, geçen yıl Türkiye pazarında 840 adet franchise başvurusu aldıklarını, ancak 45 şube açtıklarını anlattı. Kriz dönemi içerisinde satışlarında bölgelere göre değişmek kaydıyla azalmalar gözlendiğini dile getiren Yılmazoğlu, Marmara Bölgesi'ndeki şubelerinde yüzde 10, Ankara'daki şubelerinde yüzde 8, Doğu ve Güneydoğu illerindeki şubelerinde ise yüzde 12-14 civarında düşüşler olduğunu kaydetti.
Vatan

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Mado keçi sütüyle markete girecek

Kahramanmaraş'ta kurduğu keçi çiftliğine 80 milyon dolarlık yatırım yapan ve 2010'da 50 milyon dolarlık yatırım öngören Mado, şubelerinde keçi sütünün yanı sıra bu sütten yapılan ürünleri de satmayı planlıyor. Mado Genel Koordinatörü Mehmet Yılmazoğlu "Yakında Mado şubelerinde satışa başlayacağız. İkinci etapta da yoğun market taleplerini değerlendirip, market pazarına girmeyi hedefliyoruz" dedi. Türkiye genelinde 240, yurtdışında 60 şubesiyle hizmet verdiklerini kaydeden Yılmazoğlu , 2009 sonunda Türkiye'de 247 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.
Sabah

Mado keçi sütünü tezgaha çıkartıyor 

Mado, Kahramanmaraş'ta kurduğu keçi çiftliğine şu ana dek 80 milyon dolarlık yatırım yaparken, 2010 yılı sonuna kadar 50 milyon dolarlık daha yatırım öngörüyor.

Türkiye'de 240, yurtdışında 60 şubesiyle hizmet veren Mado, 2009 sonunda Türkiye'de 247 şubeye ulaşmayı hedefliyor. Mado Genel Koordinatörü Mehmet Yılmazoğlu, 3 yıl önce keçi sütü çiftliği kurmaya karar verdiklerini ve buranın 1.5 yıldır faal olduğunu anlattı. Yılmazoğlu "İşe 50 milyon dolarlık yatırımla başladık, şu anda 80 milyon dolarlık yatırımı geçti. Yatırım artıyor. 2010 yılı sonuna kadar, herhalde 50 milyon dolarlık yatırım daha yapabiliriz'' dedi.

ENDONEZYA'DA FABRİKA KURUYOR

Yılmazoğlu, Bulgaristan'daki fabrika yatırımlarına ilişkin de bilgi vererek fabrikanın entegrasyonuyla ilgili 35 milyon dolar para harcandığını kaydetti. Avrupa'dan 400 franchise başvurusu bulunduğunu aktaran Yılmazoğlu, geçen yıl Türkiye pazarında 840 adet franchise başvurusu aldıklarını, ancak 45 şube açtıklarını anlattı. Yılmazoğlu, Endonezya'da dondurma fabrikası kurmak için yer seçimi yapıldığını ve bir konsorsiyum içerisinde bulunduklarını hatırlatarak, "2 sene içinde oradaki fabrikamız da hizmete girecek'' diye konuştu.
Star


Geri Dön