26 / 04 / 2024

Mağazalar ve outletler arasında indirim yarışı

Mağazalar ve outletler arasında indirim yarışı

Alışveriş merkezi ve caddelerdeki mağazalar kampanya kapsamında yaptıkları yüzde 50'yi bulan indirimlerle müşteri çekmeye çalışırken, outlet alışveriş merkezleri de kampanyaya destek veriyor.



Alışveriş merkezi ve caddelerdeki mağazalar kampanya kapsamında yaptıkları yüzde 50'yi bulan indirimlerle müşteri çekmeye çalışırken, outlet alışveriş merkezleri de kampanyaya destek veriyor. Outletlerde indirim yüzde 80'e ulaştı.

KRİZİN etkilerini zararsız atlatmak isteyen perakendecilerin `alışveriş için gün bugün' kampanyası bir yandan artan bir hızla devam ederken, bayram öncesinde outletlerde de indirim yarışı başladı. Alışveriş merkezlerindeki mağazaların yapmaya başladığı yüzde 50'yi bulan indirimlere karşı, sezon sonu ürünlerin elden çıkarıldığı ve bu nedenle zaten indirimli satışların yapıldığı outlet mağazalarda indirim oranları yüzde 80'i buldu. Yeni açılan outlet alışveriş merkezlerinden Yenibosna'daki Airport'ta ve Türkiye'nin en büyük outlet'i sloganıyla geçtiğimiz aylarda Kurtköy'de kapılarını açan Viaport'da da indirimler bazı mağazalarda yüzde 70'leri buldu. İndirim oranlarıyla dikkat çeken outletlere Armonipark da eklendi. 86 outlet mağazasıyla yola çıkan Armonipark `krize inat her üründe fırsat' sloganıyla kampanyaya destek veriyor.

`KRİZE İNAT FIRSAT'

Konuya ilişkin star'a bir açıklama yapan Armonipark Genel Müdürü Muhsin Erkoç, zaten indirimli satışlarına ekstra indirimlerin eklendiği ve çok uygun rakamlara satışlar yaptıklarını belirtti. Erkoç `Perakendecilerin alışveriş için gün bugün kampanyasını biz de krize inat her üründe fırsat' sloganıyla destek veriyoruz' dedi.

`Hafta sonunda 50 bin kişi ağırladık'

ARMONİPARK'TA indirimlerin yüzde 80'i bulduğuna işaret eden Erkoç, aynı zamanda bir alana bir bedava türü kampanyaların da devam ettiğini belirtti. Muhsin Erkoç `Haftasonu 50 bin ziyaretçi sayısına ulaştık. Normalde 30-35 bin civarında ziyaretçi ağırlardık. Bu yoğunluğun bayram öncesi daha da artmasını bekliyoruz' dedi.

Samsun ve Denizli'den destek geldi

BU arada krizden kurtulmak ve iç piyasayı hareketlendirmek amacıyla çalışmalar yapan şirket ve örgütlerin sayısı her geçen gün artıyor. İndirim kampanyasına, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu da katıldı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte `Alışveriş İçin Gün Bugün' kampanyası başlatan STSO Yönetim Kurulu üyeleri, etkinlik çerçevesinde 37 meslek komitesinin bir araya gelip krizin etkilerini azaltmaya yönelik çözüm üreteceklerini kaydetti. Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer de, ekonomik kriz söylentileri yüzünden vatandaşın psikolojisinin bozulmaya başladığını, bunu yenmek için `Denizli'de Alışverişin Tam Zamanı' sloganıyla bilinçli alışveriş kampanyası başlattıklarını söyledi.

`Antalyalılar alışveriş yapın'

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de `alışveriş yapın' çağrısında bulundu. Türel, Kurban Bayramı öncesi alışveriş bayramı başlattıklarını söyledi. Dünyada ekonomik kriz yaşandığını anımsatan Türel, kriz nedeniyle Türkiye'de yanlış ve abartılı şekilde karamsarlık yaratıldığını belirtti. Türel `Bayram, turizm ve ticaret için bereket, aynı zamanda fırsat dönemi. Biz de indirim başlatıyoruz. Herkesi, alışveriş yapmaya çağırıyoruz' dedi.

Akmerkez indirmezse mart ayında çıkıyoruz

KİRALARDA indirim isteyen ve bazı alışveriş merkezlerinden istedikleri sonucu alamayan perakendeciler, kepenk indirmeye hazırlanıyor. Tescilli Markalar Derneği'ne bağlı 22 mağaza `Kirada yüzde 50 indirim olmazsa çıkıyoruz' diyerek Akmerkez yönetimine kararını sözlü olarak bildirdi. Kirada yüzde 50 indirimde ısrar eden perakendeciler, Kanyon ve Metrocity için de dilekçe vermeye hazırlanıyorlar. Park Bravo ve Nine West mağazalarının sahibi Kamil Özçoban `Kiralarda yüzde 25 indirim yaptılar. Bu yetmez. Burada kalmamızı istiyorlarsa yeni bir teklifte bulunurlar. İstemiyorlarsa ben kendi markalarımı kapatacağım. Biz şu anda şifahi olarak bildirdik. Yılsonunda yazılı bildireceğiz ve martta da çıkarız' dedi.

Star

Geri Dön