20 / 04 / 2024

Magic Ice, Forum İstanbul AMV'de açılıyor

Magic Ice, Forum İstanbul AMV'de açılıyor

Türkiye'nin ilk Buz Müzesi, Norveçli yatırımcı grup Lofoten Trading tarafından 3.5 milyon Euro yatırımla Bayrampaşa'daki Forum İstanbul Alışveriş Merkezi'nde açılıyor



Buz Müzesi'nin açılışı 23 Nisan'da, 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nın birincisi Norveçli Alexander Rybak'ın da katılacağı törenle yapılacak. Norveçli grup ikinci buz müzesini de İstanbul dışına açmayı planlıyor. Norveçli Lofoten Trading, Buz Müzesi kurma çalışmalarına geçen yıl başlamıştı. Buz Müzesi Magic Ice'ı önce Kozyatağı'nda açmayı planlayan Lofoten Trading, sonra Forum İstanbul'da karar kıldı. Magic Ice Türkiye Genel Müdürü Odd Roar Olsen, Magic Ice'ın 64 günde inşa edileceğini belirterek, eksi 5 derecelik ortamda, buzdan heykelleri ışık oyunlarıyla birlikte sunacağını söyledi.
170 bin buz kalıbı
Odd Roar Olsen, Magic Ice'ın inşaatına şubat ayında başladıklarını belirterek, "Alışveriş merkezinin zemin katında yer alacak müze, 170 bin buz kalıbından oluşturulacak. Buz kalıplarının 70 bini İsveç'in kuzeyindeki Jukkasjarvi köyünden, Turne nehrinden getiriyoruz. Bu buzların özelliği, mavi renkli olması ve ışığın kırılmasını sağlaması" dedi. Lofoten Trading Yönetim Kurulu Başkanı Terje Sandlie Evensen de, Türkiye'de bir buz müzesi daha açma hedeflerinin olduğunu anlatırken, "İlk buz müzesinin performansını izleyeceğiz. Buna göre İstanbul dışına da projemizi taşımayı istiyoruz" dedi.

Turkuazoo'ya komşu olacak

FORUM İstanbul Genel Müdürü Joao Xavier ise Magic Ice'ın büyük bir yatırım olmasının yanı sıra uluslararası ilgiyi İstanbul'a çekeceğini belirterek, "Bu müze Paris ya da Londra'da değil ilk olarak İstanbul'da inşa edilecek. Turkuazoo Akvaryum'un yanı sıra buz müzesini de bünyemize katarak en iyi alışveriş ve `gerçek' eğlence merkezi olma hedefine ilerliyoruz" diye konuştu.
Meltem KARA/Hürriyet


Geri Dön