28 / 03 / 2024

Magic Ice Müzesi İstanbul'da açılıyor

Magic Ice Müzesi İstanbul'da açılıyor

Magic Ice (Sihirli Buz Müzesi) cuma günü Forum İstanbul'da açılacak



Dünyada benzeri Norveç ve İsveç gibi soğuk iklim kuşaklarındaki ülkelerde görülen Magic Ice (Sihirli Buz Müzesi) cuma günü Forum İstanbul'da açılacak. Açılışta 2009 Eurovision Şarkı Yarışması birincisi Alexander Rybak da sahne alacak

Mevsimlere bağlı kalmayan ve yılın 365 günü kutbun rüzgarını ayaklarınıza getirmek hayaliyle kurulan Magic Ice, dünyada ilk kez ılıman bir iklimde bulunan Türkiye'de açılıyor. Magic Ice'ın yapımında kullanılacak mavi renkli buz, İsveç'in Jukkasjarvi bölgesindeki Torne nehrinden getiriliyor. Müzenin duvarları için kullanılacak kar ve buzlar ise Türkiye'den temin edilerek iki ülkenin doğası İstanbul'da buluşturulacak.
Magic Ice'ın açılış teması Vikinglerin bin 130 yıl önce İstanbul'da yaptıkları söylenen efsanevi yolculuk. Efsaneye göre bundan bin yıl önce İstanbul'un ününü duyan Vikingler 500 savaşçısı ile Karadeniz'i geçerek İstanbul'a gelir ve Konstantinopolis'in korunması için Bizans İmparatorluğu'na yardım eder. Viking Müzesi tarafından araştırılıp doğrulanan bu hikayenin yanı sıra bugün Ayasofya Müzesi'ndeki Halvdan adında bir Viking askerine ait `runik' yazı da Vikinglerin yıllar önce İstanbul topraklarında bulunduğunun bir göstergesi.
Müzenin atmosferini tam anlamıyla yaşatmak için Magic Ice ziyaretçilerine özel Eskimo kıyafetleri giydirerek giriş yaptırılıyor. 650 metrekarelik soğutmalı sergi alanında ayrı giriş ve çıkışlar, buzdan tüneller ve yürüme yolları, Viking gemisi, buzdan heykeller, Viking tarihi duvarı, Viking evi gibi bölümler var. Ayrıca kutup ışıkları ve ses gösterileriyle buz dünyasının içinde yapacağınız yolculuk sizi çok heyecanlandıracak. Magic Ice, buzdan heykellerinin yanı sıra hediyelik eşya mağazası ve Magic Ice Vitamin Bar'ıyla da hizmet veriyor. Vitamin Bar'ın bir bölümünde Magic Ice, ziyaretlerine buz bardaklarda meyve suyu ikram edecek. Müzenin açılışına 2009 Eurovision Şarkı Yarışması birincisi Alexander Rybak katılacak.

Enerjik bir ülke
Magic Ice, Lofoten Trading Türkiye ve Norveçli yatırımcılar Lofoten Holding, Terje Sandlie Evensen ve Odd Roar Olsen tarafından kuruldu. Magic Ice Yönetim Kurulu Başkanı Terje S. Evensen, bu proje için İstanbul'u seçmelerinin nedenini, ülkemiz nüfusunun Norveç'inkinden yaklaşık 15 kat fazla olmasına ve Türk gençlerinin enerjisinden etkilenmesine bağlıyor. Lofoten Trading Genel Müdürü Odd Roar Olsen,  ulaşım kolaylığı ve ziyaretçi hedeflerinin uyuşması nedeniyle Forum İstanbul'u tercih ettiklerini ifade ediyor.
Dilara Erk / Milliyet Cadde


Geri Dön