27 / 04 / 2024

Magirus fabrika arazisinin altı otopark üstü yeşil alan olacak!

 Magirus fabrika arazisinin altı otopark üstü yeşil alan olacak!

Uzun uğraşlar ve mahkeme süreçlerinin ardından ilçeye kazandırılan Magirus fabrika arazisi, 16 dönüm ile Güngören’in en büyük yeşil alanı olacak



Yeşil alan ve katlı otoparktan oluşacak olan arazide çalışmalar başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projelendirdiği alan Güngörenlilerin yeni yaşam merkezi haline gelecek. 


Güngören Belediyesi, içerisinde meydan, çocuk oyun alanı, yürüyüş ve koşu parkuru olacak olan yeni yaşam alanı için isim aramaya başladı. Parkın adını vatandaşa soran belediye, ‘Göngören’in yeni yaşam alanının adını sen bul’ adlı bir proje başlattı. 


Güngören halkının özlemle beklediği Magirus arazisinde çalışmaların başladığını dile getiren Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, “Kent Meydanı, zemin altı otopark, kapalı pazar yeri, çocuk oyun alanları, spor alanları ve dinlenme alanıyla hizmet verecek olan park, vatandaşların birçok isteğine cevap verecek şekilde projelendirildi. İçerisinde yeraltı otoparkı olan projede bölgedeki otopark sorununu güvenilir bir çözümle sona erecek. 2 katlı olarak tasarlanan otopark, Haznedar ve Güven Mahallelerinin otopark sorununa çözüm üretip vatandaşlara güvenle araç bırakabilecek bir alan sunuyor. Ayrıca otopark alanı haftanın belirli bir gününde semt pazarı niteliğinde kullanılacak.  Hem pazar esnafı hem de Güngörenli vatandaşlarımızın hijyenik, düzenli ve ferah bir mekân sağlayacak modern pazar alanına kavuşacak” şeklinde donuştu.


Yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanan yaşam alanının adını ise vatandaş belirleyecek. Belediyenin web sayfasında bulunan başvuru formunu dolduranlar arasında yapılan değerlendirme sonucunda parkın adı belirlenmiş olacak. 

Güngören'in Sesi


Geri Dön