19 / 04 / 2024

Mahalleler Birliği imar affı kanunu için Ankara'ya gidiyor!

Mahalleler Birliği imar affı kanunu için Ankara'ya gidiyor!

İstanbul Mahalleler Birliği, "İmar Affı Kanunu" ve "Afet Kanunu"nun haksız uygulamalarına karşı Kanun Değişikliği Teklifi önerilerini TBMM'de grubu olan siyasi partilere iletecek. Ankara'ya gidecek heyet 8 Mart Pazar günü uğurlanacak.



İstanbul Mahalleler Birliği, "İmar Affı Kanunu" ve "Afet Kanunu"nun haksız uygulamalarına karşı Kanun Değişikliği Teklifi önerilerini TBMM'de grubu olan siyasi partilere iletecek. Ankara'ya gidecek heyet 8 Mart Pazar günü saat 12.00'de Şişli Cevahir AVM önünden uğurlanacak. 


Heyet, önceki gün Aydınlık'ı ziyaret etti. 2012'de çıkarılan her iki kanun da 15 Mayıs 2015'te yürürlükten kaldıracak. Güvencesiz kalacak mahalleliler için harekete geçen İstanbul Mahalleler Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada "Haklarımız güvence altına alınmadan kanunlar kaldırılmamalıdır. Bugüne yaşanan mağduriyetler dikkate alınarak gerekli denetim ve düzenlemeler yapılmalıdır. 

Kentsel Dönüşüm uygulanmasında rant lobilerinin kanunda değişiklik istekleri, emeğiyle geçinen bizlerin aleyhine işletilmektedir" denildi. 


Aydınlık


Geri Dön