29 / 03 / 2024

Mahkeme, TOKİ´nin Selçuk´ta yapacağı projeyi durdurdu

Mahkeme, TOKİ´nin Selçuk´ta yapacağı projeyi durdurdu

İzmir 1. İdare Mahkemesi, TOKİ´nin Selçuk´ta yapmayı planladığı konut projesinde yürütmeyi durdurma kararı aldı



İlçe sakinlerinden emekli öğretmen Sabahattin İzcioğlu´nun açtığı davada mahkeme ilk olarak davacıya yönelik yetki itirazını yerinde görmeyerek, davanın esastan görülmesine karar verdi.

Mahkeme, Selçuk Belediye Meclisi´nin 3 Mart 2010 tarihinde yaptığı oturumda alınan "Toplu konut yapılacak arsanın sahibi Güneşli İnşaat Şirketi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile bir dizi alım-satım, devir ve bunlara ilişkin protokoller yapmak üzere belediye başkanına yetki verilmesine" ilişkin kararının hukuka aykırı olduğunu bildirdi.

Mahkeme, "açıkça hukuka aykırı bulunan ve uygulanması halinde giderilmesi güç, olanaksız zararlar doğurabilecek nitelikte olan dava konusu işlemde yürütmenin durdurulmasına karar verildiğini" belirtti. Davayı açan İzcioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projede hem usul, hem de içerik açısından önemli hatalar olduğunu belirterek, konutların yapımı için öngörülen arazinin imara açık olmadığını, çıkartılan 7 kat izninin de bölgenin dokusuna uygun olmadığını söyledi. İzcioğlu, "Ben sadece çevre dostu bir bireyim, herhangi bir çıkarım söz konusu değil. Alınan kararın ilçeye hayırlı olacağını düşünüyorum" dedi.
AA

Geri Dön