27 / 04 / 2024

Mahkeme, Tulip Turkuaz ve Emlak Konut GYO'ya ait parsellere şerh koydu!

Mahkeme, Tulip Turkuaz ve Emlak Konut GYO'ya ait parsellere şerh koydu!

Kadıköy 5. Asliye Ticaret Mahkemesi, Isparta Kule  Tulip Turkuaz ve Emlak Konut GYO'ya ait 3 parsele tapuda şerh koydu ve davayı erteledi. Tulip Gayrimenkul, uyarıyor: '+34 Batı Yakası adıyla satışa çıkarılacak projeden ev alacak kişiler, dikkat!...'



Tulip Gayrimenkul ve Emlak Konut GYO arasındaki Tulip Turkuaz davası, Kadıköy 5 Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 19 Ekim 2011 tarihine ertelendi. Erteleme ile birlikte Ispartakule Tulip Turkuaz ve Emlak Konut GYO'ya ait 520/2 521/1 522/3 nolu parsellere tapuda yeniden şerh konulması kararı verildi.

Tulip Turkuaz projesinin 27 Mayıs 2010 tarihinde Emlak Konut GYO A.şž tarafından haksız, tek taraflı ve hukuk dışı bir dizi uygulama ile feshedilmiş ve 51 milyonu nakit olmak üzere 600 milyonun üzerinde ticari değere, fiili durum yaratılarak el konulduğunu öne süren Tulip Gayrimenkul, yatırımcısı ve uygulamacısı oldukları proje için hukuk mücadelelerinin sürdüğünü açıkladı.

Emlak Konut Gyo A.şž. ile Bakırköy 5. Ticaret Mahkemesi, Kadıköy 5. Ticaret mahkemesi dahil karşılıklı bir dizi davada hukuk mücadelesi verdiklerini belirten Tulip Gayrimenkul açıklamasında 'Bakırköy 5. Ticaret mahkemesi, Emlak Gyo ‘nun davanın esasına girmemek amacıyla yaptığı usulden red başvuruları sonucu red olmuş ancak bizim tarafımızdan temyiz edilme aşamasındadır.  Kanuni açıdan haklılığımızdan emin olmamız hasletiyle bu kararın temyizden bozulup geri döneceğine olan inancımız tamdır' denildi.

Tulip Gayrimenkul'den yapılan açıklamada Kadıköy 5. Asliye Ticaret Mahkemesi 'ndeki davanın 30 Haziran 2011 'deki duruşmasında, davanın Ispartakule Tulip Turkuaz ve Emlak Konut GYO'ya ait 520/2 521/1 522/3 nolu parsellere tapuda yeniden şerh konulması kararı ile 19 Ekim 2011 tarihine ertelenmesine karar verildiği bildirildi.

+34 Batı Yakası adıyla satışa çıkarılacak proje için uyarıda bulunulan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'Emlak Konut GYO A.şž'nin +34 BATI YAKASI adıyla satışa çıkaracağını duyurduğu bu projeden ev alacak kişilerin bu hususları dikkate almaları gerekmektedir. çünkü bugün Doğu İnşaat-Prekast Beton-Üstünler yapı adi ortaklığı tarafından gayri kanuni sürdürülen projenin hakları ve saha zilliyeti  hala Tulip Gayrimenkul 'de bulunmaktadır.

Bu konuda gerekli başka hukuki girişimlerimiz olduğunu, yakında bunlar hakkında da açıklama yapacağımızı, bu davaların uzun hukuki süreçler sonunda, Tulip Gayrimenkul lehine sonuçlanacağından emin olduğumuzu ve haklı hukuki mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğimizi  kamuoyunun takdirine sunarız.'

Tulip Turkuaz projesi 120 bin metrekare üzerine kurulu

120.000 m2 arazi üzerinde toplam 11 bloktan oluşan TulipTurkuaz projesi tamamen modern yaşamdan izler taşımaktadır. 15-16 ve 17 katlı bloklarda maksimum kullanımda fonksiyonel kat planları ile tasarlanan bloklarda; 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 3+1 dubleks daireler olmak üzere 5 farklı daire tipi bulunmaktadır. Bu daire tipleri de büyüklüklerine göre 32 farklı seçenek imkanı sunarak geniş bir ürün yelpazesi oluşmuştur.

Konvansiyonel inşaat sistemi ile imal edilen bloklarda; teknolojinin son imkanlarından yararlanılmıştır. 1. Sınıf malzemeler ile imal edilmiş konutlarda ankstre beyaz eşyalar dahil olarak teslim edilecektir. Her blokta bir adedi yangın merdiveni holüne açılan toplam üç adet günümüz teknolojisi ile donatılmış yüksek kapasiteli asansörler, daire büyüklüğüne göre bloklarla doğrudan bağlantılı kapalı garaja ulaşma imkanı. Her daire için bodrum katlarında yer alan yaklaşık 1,5 m2 ile 4 m2 arasında değişen depo imkanı bulunmaktadır. Yine günümüzde olmazsa olmaz ihtiyaçlardan biri olan otopark imkanı TulipTurkuaz yaşayanlarına kapalı ve açık olarak geniş otopark imkanı sağlayacaktır.

MAHKEME KARARI TAPU şžERHİ

Tulip Gayrimenkul tarafından yapılan açıklamada yer verilen 'tapuda şerh konulması' hakkındaki belgeler ise şöyle sunuldu:






Geri Dön