25 / 04 / 2024

Mahkemelik Mehtabiye Köşkü'ne değer biçilecek

Mahkemelik Mehtabiye Köşkü'ne değer biçilecek

Çapa Ailesi'ne mensup Sinem Çapa'nın, anne ve ablasına dava açarak satışını istediği Mehtabiye Köşkü'nün değeri, bilirkişi raporuyla tespit edilecek



İstanbul'un köklü ailelerinden Çapa Ailesi'ne mensup Sinem Çapa'nın, 8 ay önce annesi Rabia Çapa ve ablası Didem Çapa'ya karşı 16'da 3 hissesinin bulunduğu Anadolu Hisarı'ndaki köşkün satılması için açtığı dava dosyası bilirkişiye gönderildi. Bilirkişi raporu, köşkün maddi değerinin tespitinin yanı sıra ve bölünüp bölünemeyeceğini de belirleyecek. Baba Ahmet Vecdi Çapa'nın 1997'de vefatının ardından köşk, eşi ve üç çocuğu arasında pay edildi. Mehmet Tunç Çapa, bir süre sonra köşkteki 8'de birlik hissesini ablası Didem Çapa'ya devretti.

'VARLIK İÇİNDE YOKLUK'
Devirle birlikte anne Rabia Çapa ile kızları Didem ve Sinem Çapa, köşkte birlikte yaşamaya başladı. Ancak annesi ve ablasıyla anlaşamayan Sinem Çapa, bir süre sonra köşkten ayrıldı. Ekonomik zorluk çeken Sinem Çapa, geçtiğimiz yıl avukatı Ertuğrul Kılınç aracılığıyla 'ortaklığın giderilmesi' davası açtı. 42 yaşındaki Sinem Çapa, köşkün satışa çıkarılarak hissesine düşen payını da istedi. Sinem Çapa, iki hafta önceki duruşmada ekonomik zorluk çektiğini belirtti. Duruşmaya gelebilmek için 3 yaşındaki kızının altın nazarlığını sattığını söyleyen Sinem Çapa, "Amacım köşkteki ortaklığımın giderilmesi. Ve bunun karşılığında hisseme düşen parayı istiyorum. Köşküm var, ama her gün alacaklılar kapıma dayanıyor. Varlık içinde yokluk çekiyorum" dedi.

Köşkün çehresi tümden değişti
MEHTABİYE Köşkü, Mustafa Zarif Paşa Yalısı'nın bölümleri arasında yer alıyor. Harem-selamlık bölümünden ayrı olan köşk, bugüne kadar çok sayıda onarımdan geçti. Onarımlar sırasında karakteristik özelliğini büyük ölçüde yitiren köşkün bulunduğu Mustafa Zarif Paşa Yalısı'na 1971 yılında bir gemi çarpmıştı. Yalının harem bölümünün bir kısmı da 1918-1919 yıllarında yıkıldı. Yalı yıkılmadan önce kayıkhanesi, bahçeleri, limonluğu ve ahırları ile birlikte Boğaziçi'nin en büyük yalıları arasında yer alıyordu.

Ali OKTAY/Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Çapa ailesine 'nazar' değdi


Çapamarka'nın eski sahiplerinin miras kavgası büyüyor. Mehtabiye Köşkü'ndeki hissesini isteyen Sinem Çapa, 'Zor durumdayım. Kızımın nazar boncuğunu bile sattım' dedi

Pirinç unu ve hazır gıdada Türkiye'nin en köklü markalarından biri olan 'Çapamarka'nın eski sahiplerinden Sinem Çapa, 8 ay önce annesi Rabia Çapa ve ablası Didem Çapa'ya karşı 16'da 3 hissesinin bulunduğu Beykoz'daki yalının satılması için dava açmıştı. Ünlü armatör Kahraman Sadıkoğlu'nun baldızı olan Rabia Çapa'nın küçük kızı Sinem Çapa, iki hafta önce mahkemeye giderek ekonomik zorluk çektiğini belirtmişti. Sinem Çapa "Duruşmaya gidebilmek için 3 yaşındaki kızımın altın nazarlığını sattım. Amacım yalıdaki ortaklığımın giderilmesi. Ve bunun karşılığında hisseme düşen paranın bana verilmesi. Yalım var ama her gün alacaklılar kapıma dayanıyor. Şu an oturduğum evin kirasını annem ödüyor. Varlık içinde yokluk çekiyorum" diye isyan etti. Ahmet Vecdi Çapa'nın 1997'de vefatının ardından Anadolu Hisarı'nda bulunan yalının 16'da 3'ü, eşi ve üç çocuğu arasında pay edildi. Bir süre sonra çocuklardan Mehmet Tunç Çapa, yalıdaki 8'de birlik hissesini ablası Didem Çapa'ya devretti. Bu devirle birlikte yalıda anne Rabia Çapa ile kızları Didem ve Sinem Çapa uzun bir süre birlikte yaşadı. Ancak annesi ve ablasıyla anlaşamayan Sinem Çapa, geçtiğimiz yıl yalıdan ayrıldı. Çapa ailesinin miras kavgasının nasıl bir sonla biteceği ise merak konusu.
Takvim


Geri Dön