29 / 03 / 2024

Mahmut Çelikcan: Çarpık yapılaşmanın tek çözümü kentsel dönüşüm!

Mahmut Çelikcan: Çarpık yapılaşmanın tek çözümü kentsel dönüşüm!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan tapu konusunda son dönemlerde gelen şikayetler üzerine Akıncılar Mahallesi'nde vatandaşlara bilgilendirme toplantısı yaptı. Başkan Çelikcan, "Tek çözüm kentsel dönüşüm." dedi.



Sorunun kendi dönemleri ile ilgili olmadığını belirten Başkan Çelikcan mülkiyet sahiplerinin şikayetleri üzerine tapuların yine kendi dönemlerinden önce 2008 yılında mahkeme kararı ile yenilendiğini belirtti. Başkan Çelikcan, "Tek çözüm kentsel dönüşüm." dedi. 


Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Ak Parti Yüreğir İlçe Başkanı Ahmet Çözer, Yüreğir Belediyesi Meclis Üyeleri, Yüreğir Belediyesi İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Burhan Ülger ve İmar ve Şehircilik Müdürü Kaan Bozdoğan ile birlikte Akıncılar Mahallesi'nde tapu sorunu konusunda vatandaşlara bilgilendirme toplantısı yaptı. Son dönemlerde gelen şikayetler konusunda bizzat vatandaşları bilgilendiren Başkan Çelikcan sorunun kendi dönemleri ile ilgili olmadığının altını çizdi. 


Tapu sorunun sadece Akıncılar Mahallesi ile sınırlı olmadığını, ilçenin diğer mahallelerinde de benzer sorunların olduğunu belirten Başkan Çelikcan ilk imar düzenlemesinin kendi dönemlerinden önce 1994 yılında yapıldığını dile getirdi. 

Başkan Çelikcan 1994 yılında yapılan imar düzenlemesinde taşınmazlardan eşit miktarlarda 'Düzenleme Ortaklık Payı' kesilmesi gerekirken bunun gerçekleşmediğini, mülkiyet sahiplerinin de konuyu mahkemeye götürmesi sonucunda  Adana  2. idare Mahkemesinin 1997 yılında 'Düzenleme Ortaklık Payı'nın eşit kesilmediği gerekçesi ile ilgili Belediye Encümen kararı ve tapuların iptal edildiğini söyledi. Başkan Çelikcan, Adana 2. İdare Mahkemesi'nin 1997 yılında 'Düzenleme Ortaklık Payı'nın eşit kesilmediği gerekçesi ile Belediye Encümen kararı ve tapuların iptal edilmesinin ardından, yine kendi dönemlerinden önce 2008 yılında mahkeme kararı doğrultusunda Belediye Encümeni'nin kararıyla yeniden imar düzenlemesi yapıldığını belirterek sorunun eskiden süregelen bir durum olduğunu vatandaşlara anlattı.

 

Yüreğir'deki çarpık yapılaşmanın tek çaresinin 'Kentsel Dönüşüm' olduğunun altını çizen Başkan Çelikcan bu kapsamda ilçe genelinde çalışmalar yaptıklarını ve kentsel dönüşüm projelerinin devam ettiğini belirtti. Kentsel dönüşümle birlikte Yüreğir'in düzenli bir yapılaşmaya kavuşacağını, bunun için büyük çaba harcadıklarını dile getiren Başkan Çelikcan Cumhuriyet Mahallesi (köylü garajı ve sanayi çarşısı), Karacaoğlan Mahallesi, Kışla 1 ve 2. etap ve Başak Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini, amaçlarının bunu ilçenin tamamına yaymak olduğunu belirtti. 


Adana Bölge



Geri Dön