16 / 04 / 2024

Mahmut Çelikcan: Toplu konut yapacak yer bulamıyoruz!

Mahmut Çelikcan: Toplu konut yapacak yer bulamıyoruz!

Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Kaçak yapılaşmayı önlemek için toplu konut yapmak istediklerini, ancak yer bulmakta sıkıntı çektiklerini söyledi.



Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Kaçak yapılaşmayı önlemek için toplu konut yapmak istediklerini, ancak yer bulmakta sıkıntı çektiklerini söyledi.


Çelikcan,  Adana  Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni (Adana ESOB) ziyaret etti. Çelikcan’ı Birlik ve Adana Minibüsçüler Esnafa Odası Başkanı Nihat Sözütek, başkan vekilleri, Adana Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş ve Adana Şoförler ve Kamyoncular Esnaf Odası Başkanı Kenan Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri, Adana Tatlıcı, Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Metin Taylancı, Denetim Kurulu Üyesi ve Adana Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Süleyman Oğuz, Adana Kantinciler ve Sabit Simitçiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Tunç, Adana Sütçüler ve Yoğurtçular Esnaf Odası Başkanı Memduh Özalp, Adana Sebze - Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Mesut Yalı karşıladı.


Çelikcan, kendisinin de bir esnaf çocuğu ve babasının kundura tamircisi olduğunu belirterek, "Babam küçük esnaftı, büyük esnaf değildi, yanında çalıştığım için esnaflığı biliyorum. İnsanın esnafın yanında yetişmesi çok farklı. Onun okulu yok, o yaşanarak öğrenilir. Onun için siz de rahmetlinin yanında usta, çırak, kalfa ilişkileri nasıl olur, sevgi, saygı ne olur, hem çok iyi bir disiplin, hem de sevgi var, ikisi bir arada. İkisi bir arada olunca zaman kıymetli oluyor. Aldığımız terbiye oradan. Eski esnafların terbiyesi, baba evlat ilişkisi gibiydi. Kulak çekmeler bizi bir yere getirdi. Sokakta kalsaydık, hiçbir şey olamazdık. Allah mekanlarını cennet etsin. Kazım baba da öyle. Şimdi buraya geldim, duygulandım. Baba gibiydi, "Mahmudum” diyordu. Allah razı olsun, ondan da sizlerden de. Ben inanıyorum, o bayrağı sizler daha yukarılara taşıyacaksınız" diye konuştu.


Başkan Nihat Sözütek de, ziyaretlerinden dolayı Başkan Çelikcan’a teşekkür ederek, "Allah razı olsun. Sizler de çok başarılı çalışmalar yapıyorsunuz. Hem Karayolları Genel Müdürlüğü döneminizde Adana’ya yaptıklarınız, hem de belediye başkanlığı sürecindeki hizmetlerinizi takdirle izliyoruz. Başarılarınızın devamını diliyoruz" dedi.


Başkan Mahmut Çelikcan, Yüreğir ile ilgili çalışmalarını da anlatırken, kaçak yapılaşmayı önlemek için toplu konut yapmak istediklerini, ancak yer bulmakta sıkıntı çektiklerini ifade etti. Çelikcan, şunları kaydetti:


"En az bin tane fakir aileye 60 - 70 bin liraya ev sahibi yapmak istiyoruz. Bir arsa bulamadık. 200 liralık yere 600 lira isteyenler var. Kentsel dönüşüm için de çalışmalarımız sürüyor. Köylü Garajı ve Karşıyaka Sanayi Sitesi için çalışmalarımız son aşamada. İtirazlar da sonuçlandığında sonuca gideceğiz inşallah. Bu ilçenin dönüşüme ihtiyacı var. Vatandaşı bilinçlendirmemiz lazım. Yüreğir’in de cazibe merkezine ihtiyacı var. Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ile Kozan Yolu üzerinde böyle bir cazibe merkezi oluşturabiliriz. Bizim güzel projelerimiz var. İnşallah halkımızın yararına işler yapmayı sürdüreceğiz"


Adana’nın acilen ayakkabıcılar ve tekstilciler sitesine ihtiyacı olduğunu belirten Çelikcan, "Kaliteli ürünlerimiz var, ama tasarım ve satışımız yok. Adana olarak aynı Gaziantep gibi birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. İstişare de her zaman hayır vardır" diye konuştu.,


Konuşmalardan sonra Dünya Süt Günü nedeniyle Adana Sütçüler, Yoğurtçular ve Peynirciler Esnaf Odası Başkanı Memduh Özalp tarafından, Başkan Çelikcan ile misafirlere süt ikramında bulunuldu.


Milliyet 


Geri Dön