25 / 04 / 2024

Mahmut Çelikcan: Yüreğir'e hizmet yağacak!

Mahmut Çelikcan: Yüreğir'e hizmet yağacak!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Spor Bakanlığı ve TOKİ Başkanlığında yapılan görüşmeler neticesinde Yüreğir'e çok önemli projeler ve yatırımlar için destek sözü aldı, Adana'ya müjdelerle döndü.




Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Ak Parti  Adana  Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ile birlikte Yüreğir için adete  Ankara  çıkarması yaptı. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Spor Bakanlığı ve  TOKİ  Başkanlığında yapılan görüşmeler neticesinde Yüreğir'e çok önemli projeler ve yatırımlar için destek sözü aldı, Adana'ya müjdelerle döndü. 

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Ak Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ile birlikte TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'ı ziyaret etti. Başkan Çelikcan, TOKİ başkanı Turan ile yaptığı görüşmeler neticesinde kentsel dönüşümün hızla devamı için destek sözü aldı. Görüşmede Kışla Mahallesinde 400 konutluk 2. Etap kentsel dönüşüm çalışmasının başlaması için mutabakata varıldı. Ayrıca Karacaoğlan Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin 2014 yılı sonuna kadar ihale edilmesi ve Başak Mahallesi kentsel dönüşüm proje ve fizibilite çalışmalarının bitirilerek 2015 yılı içerisinde ihale edilmesi kararlaştırıldı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar ile yapılan görüşmede Kozan ve Sanayi Çarşısı konusu masaya yatırıldı. Bakanlığın istediği plan tadilatı yapıldı. Kozan ve Sanayi Çarşısı ile ilgili hazırlanan projenin kısa sürede onaylanmasına karar verildi. Altyapı Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen ile yapılan görüşmede ise Adana Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan ve adete 8 yıldır kangren haline dönen Sinanpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm projesi ele alındı. Başkan Çelikcan, Adana Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunmasına rağmen Yüreğirli vatandaşların sorununun kısa sürede çözüme kavuşması için Gürgen'den destek istedi. Çelikcan, konuyla alakalı Altyapı Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen'den destek sözü aldı. 

Adana Büyükşehir Belediyesi ile görüşülüp ortak hareket edilerek ve Sinanpaşa Mahallesinde oturan vatandaşlarla anket çalışması yapılarak vatandaşların görüşleri de dikkate alınıp kısa sürede yeni bir çalışma başlatılacak. 



Adana Günaydın


Geri Dön