18 / 04 / 2024

Mahmut Çelikcan'dan Yüreğir'e kentsel dönüşüm uyarısı!

 Mahmut Çelikcan'dan Yüreğir'e kentsel dönüşüm uyarısı!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarının açık ve şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü belirterek, "Bizim adımızı kullanarak görüşme yapmak isteyenlere vatandaşlarımız itibar etmesin" dedi.



Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarının açık ve şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü belirterek, "Bizim adımızı kullanarak görüşme yapmak isteyenlere vatandaşlarımız itibar etmesin" dedi.


Yüreğir Belediyesi olarak kentsel dönüşüm alanı ilan ettikleri bölgelerdeki vatandaşlarla görüşmeleri duyuru yaparak sürdürdüklerini hatırlatan Çelikcan, geçtiğimiz hafta Kozan Çarşısı ve Sanayi Çarşısı’ndaki hak sahibi vatandaşlar ile bilgilendirme toplantısı yaptıklarını söyledi.


Yüreğir’in gelişmesi ve modern şehirleşmeden nasibini alması için kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini, bunun yanı sıra ana cadde ve bulvarlara da yoğunluk verilerek özel firmaların da Yüreğir’de inşaat hamlesi başlatılmasının sağlandığını belirten Çelikcan, kötü niyetli kişilere karşı da vatandaşların dikkatli olmasını istedi. Bazı şahısların Yüreğir Belediyesi’nin adını kullandığı duyumlarının alındığını belirten Başkan Çelikcan şunları söyledi:


Biz kentsel dönüşüm çalışması yaptığımız alanları açık açık ilan ettik. Biz bütün çalışmalarımızı vatandaşlarımızın menfaatlerini koruyarak yürütüyoruz. Aldığımız duyumlara göre kentsel dönüşüm çalışması yaptığımız alanların dışında kalan ve yoğunluk verilen bazı bölgelerde bazı kişiler belediyemiz adını kullanarak vatandaşlarla görüşüp onları ikna etmeye çalışıyorlarmış. Benim vatandaşlarımızdan isteğim bu insanlara itibar etmeyin. Gerekirse belediyemize gelerek veya arayarak ilgili birimlerden gerekli bilgileri de alabilirsiniz. Belediyemiz yaptığı bütün görüşmeleri resmi yazışmalarla yürütmektedir. Gayri resmi hiç bir çalışma yapması mümkün değildir. Mağdur olmamanız için belediyemiz adına sizle gayri resmi görüşme yapmak isteyen şahıslara karşı dikkatli olmanızı önemle rica ediyorum."


Yüreğir’de Kentsil Dönüşüm Alanları: Kışla I. Bölge (6 ha), Kışla Çamlıca (12 ha), Kışla II. Bölge (60 ha), Kışla 2. Bölge 1 Etap (6,3 ha), Kışla 2. Bölge 2 Etap (18,7 ha), Karacaoğlan (13,5 ha), Başak ( 22,5 ha) Akıncılar (5,7 ha), Yavuzlar (5,5 ha), Serinevler (6,5 ha)

Afet Riskli Alanlar: Cumhuriyet (22 ha), 19 Mayıs-Koza -Yeşlbağlar (76 ha), Koza -Yeşlbağlar Rezerv (75 ha), Misis Riskli (56 ha), Misis Rezerv (52 ha)


Milliyet



Haber Sabah Güney Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


YÜREĞİR Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarının açık ve şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü açıkladı. Kentsel dönüşüm çalışmalarını vatandaşlarla karşılıklı konuşarak ve onların menfaatlerini koruyarak sürdürdüklerini anlatan Başkan Çelikcan, "Adımızı kullanarak görüşme yapmak isteyenlere vatandaşlarımız itibar etmesin. Kozan Çarşısı ve Sanayi Çarşısı'ndaki vatandaşlarımızla bilgilendirme toplantısı yaptık, yapmaya devam edeceğiz" dedi. 


RESMİ YAZIŞMALARLA 

Bazı şahısların Yüreğir Belediyesinin adını kullandığı duyumlarının alındığını belirten Başkan Çelikcan, "Biz kentsel dönüşüm çalışması yaptığımız alanları açık açık ilan ettik. Biz bütün çalışmalarımızı vatandaşlarımızın menfaatlerini koruyarak yürütüyoruz. Benim vatandaşlarımızdan isteğim bu insanlara itibar etmeyin. Gerekirse belediyemize gelerek veya arayarak ilgili birimlerden gerekli bilgileri de alabilirsiniz" diye konuştu. Başkan Mahmut Çelikcan, Yüreğir Belediyesi'nin yaptığı bütün görüşmeleri resmi yazışmalarla yürüttüğünün altını çizdi. 


Sabah Güney


Geri Dön