19 / 04 / 2024

Mahmut Dabak: Rize'ye bir an önce havaalanı yapılmalı!

Mahmut Dabak: Rize'ye bir an önce havaalanı yapılmalı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, Rize'ye bir an önce havaalanı yapılmasını istediklerini söyledi. Dabak: "Biz üzerimize düşeni yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi...



Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, Rize'ye I bir an önce havaalanı yapılmasını istediklerini söyledi. Dabak, MÜSİAD Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, MÜSİAD'ın hakkın, adaletin, eşitliğin, barışın, güvenin, refahın ve mutluluğun sağlandığı tarihe ve topluma mal olmuş, mahalli ve evrensel değerlerin gözetildiği dünyada saygın bir Türkiye hayali kuran iş adamları derneği olduğunu belirtti. Her alanda havaalanı konusunu gündeme getirdiklerini ifade eden Dabak, "Rize'ye bir an önce havaalanı yapılmasını istiyoruz. Bu konudaki görüş ve hassasiyetimiz devam ediyor. Biz üzerimize düşeni yerine getirmeye çalışıyoruz. Havaalanı bölgenin topyekun kalkınması için stratejik öneme sahip yapılması öncelik taşıyan bir projedir." Dabak, Rize Belediye başkan aday adayına ilişkin kamuoyu ile herhangi bir kişi üzerinde görüşlerini paylaşmadıklarını vurgulayarak, şunları söyledi; "Yönetim kurulundaki arkadaşların bireysel olarak herkesin düşünceleri vardır ama biz MÜSİAD olarak "bu adayın arkasındayız, destekliyoruz, olmazsa olmazımız budur' diye bir ısrarımız olmaz, olamaz ve de doğru değildir. Bize partiden, 'şu adayı yapacağız bunu önerir misiniz veya sizin aklınızda bir aday var mıdır' diye sorulursa, bunu da yönetim kurulundaki arkadaşlarımla tartışarak daha farklı isimler çıkarabiliriz. 


Şu an öyle bir şeye ihtiyaç yok. Rize'de de yeterince aday var, inşallah hayırlısı olur." Seçilecek adaydan, yeni bir şehir hayal etmesini çok istediklerini dile getiren Dabak, şöyle devam etti: "Derepazarı İlçesi'nin tamamen kalkması konusunda ciddi bir proje yapması lazım. Bu kentsel dönüşüm projesi de olabilir. Oradaki insanlarımızın mağdur edilmesini de istemeyiz. Kamu binalarının mümkün olduğu kadar bundan sonra Rize merkezde yapılmasını istemiyoruz. 


Sanki Rize'ye bir ceza verilmiş gibi, kamu binaları sahilin sınırına yapılarak Rizelinin sahille diyalogu kesilmiş durumda. Seçilecek olan belediye başkanının bu anlamda büyük ufuklar açmasını isterim. Bu kadar kamu binası bir şehrin sahil kısmında olmaz. Şehri büyütmek için yeni yapılacak kamu binalarını iç bölgelere taşımamız lazım. Şehri ancak bu şekilde büyütmüş oluruz." 


Karadeniz'den Güne Bakış Gazetesi


Geri Dön