27 / 04 / 2024

Mahmut Doğru: TOKİ´den 2 blok lojman aldık!

Mahmut Doğru: TOKİ´den 2 blok lojman aldık!

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, üniversitenin kampüs alanındaki inşaat çalışmalarının aralıksız yürütüldüğünü bildirdi



Doğru, gazetecilere yaptığı açıklamada, dersliklerin inşaatının devam ettiğini ve 3 yıllık bir proje çerçevesinde bitirilmesi planlanan derslikleri, yüklenici firmanın 2 yıl içinde bitirmeyi hedeflediğini söyledi. Temel kazılarının devam ettiği alanda büyük taşların çıkmasından dolayı çalışmalarda sıkıntı yaşandığını ifade eden Doğru, şöyle konuştu:

"Firma inşaat çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor. Firma yetkilileri, dersliklerin yapılacağı alandaki temel kazılarında büyük taşların çıkmasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Bu nedenle firma aralıksız çalışıyor. Ayrıca kampüs içinde bulunan 4,5 kilometrelik yol tamamlandı. 30 bin metrekare alandaki derslik ve merkezi birimin yapımı devam ediyor. Yapılacak olan birimlerimiz için, eylül ayında toplu temel atma programı düzenlemeyi planlıyoruz. Rektörlük ek binası yüksek okulun yanındaki arazide yapılıyor. Ek bina bu yıl tamamlanacak."

Kampüs içindeki altyapı ihalelerinin gerçekleştirildiğini dile getiren Doğru, bunun için 4 bin metrelik bir kazı yapılacağını ve altyapının sağlam olması için, galeri şeklinde yapıların inşa edileceğini belirtti.

Yapılacak olan oditoryumun kampüs içi sosyal faaliyetlerde önem taşıdığını ve oditoryumun yapılacak toplantılar için ideal bir yer olacağını anlatan Doğru, oditoryumun 5 bin metrekare üzerine kurulacağını dile getirdi.

Kampüsteki İleri Araştırma Laboratuvarı´nın yapımına çok büyük bir önem verdiklerini bildiren Doğru, "Laboratuvarı, il bazında ve çevre illere hizmet verecek şekilde planladık. Laboratuvarı için, ildeki bir çok kuruluştan katkı almıştık. Laboratuvarın projesi geçti ve şu an ihale aşamasında. Laboratuvar, 800 metrekarelik bir alanda kurulacak ve laboratuvarı bu yıl bitirmeyi planlıyoruz" dedi.

-"LOJMAN SATIN ALDIK"
Öğretim görevlilerinin barınma sıkıntısını gidermek için, TOKİ´den 2 blok lojman aldıklarını açıklayan Doğru, 1 blokun da Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren tarafından alındığını kaydetti. Bunun dışında kampüs alanında 2 blok lojman yapılacağını belirten Doğru, lojman ihalelerinin önümüzdeki yıl yapılacağını, lojmanların yapılmasıyla barınma sıkıntısının giderileceğini dile getirdi.

Doğru, "Önümüzdeki yıl çok daha farklı konuşmuş olacağız. Çünkü işlerin çoğu tamamlanmış olacak. Alt ve üst yapılar belirli bir aşamaya gelecek. Kampüs içi ayrı bir güzelliğe kavuşmuş olacak" diye konuştu.

Öğrenciler için 500 kişilik yurt yapılacağını ve projenin ihale aşamasında olduğunu da açıklayan Doğru, yurt inşaatına önümüzdeki günlerde başlanılacağını bildirdi. Doğru, Adilcevaz´da yapılan yurdun ise 2010-2011 eğitim öğretim yılında hizmete gireceğini ifade etti.

2010 yılının ilk 7 ayında, 2 milyon TL hizmet alımı gerçekleştirildiğini kaydeden Doğru, alımın tamamının Bitlisli iş adamları tarafından yapıldığını sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön