25 / 04 / 2024

Mahmutbey gişeleri suçlu değil!

Mahmutbey gişeleri suçlu değil!

REDAC ve EMLAKCHI CEO’su Bilge Özdemir, gündemi meşgul eden Mahmutbey gişelerini içeren yazı yazdı. İşte Bilge Özdemir'in yazısı...



REDAC ve EMLAKCHI CEO’ su BİLGE ÖZDEMİR bugünkü yazısı ile gündemin konusu ve geçilmesi planlanan SGS uygulama şeklinin  İstanbul'a müjde olarak sunulduğu Mahmutbey gişelerinde " serbest geçiş sistemi " kurulması üzerine görüş ve düşüncelerini " kaleme alarak, değerlendirdi ve önerilerde bulundu.


90'lı yılların ortasından beri Hadımköy - Bahçeşehir - Mahmutbey TEM yolunu gidiş ve geliş aksında aktif olarak kullanmaktayım.


Aradan geçen süre yaklaşık 20 yıl; 20 yılda yola ek kapasite getirilip şerit sayısı mı artırıldı hayır... Peki 20 yılda ne değişti. 


Hadımköy çıkışını Büyükçekmece bağlayan aks üzerinde onlarca konut projesi gelişti... Esenyurt yeni projeler ile gelişti ve Esenyurt otoban bağlantısı devreye girdi... Boğazköy, Hoşdere, Bahçeşehir, Ispartakule aksı kent ölçeğinde gelişti ve Ispartakule otoban bağlantı yolu yapıldı. Şimdi ise Halkalı ve Atakent proje/kent gelişimine yapımı devam eden kavşak ile yeni bölgesel otoban katılımı gerçekleşecek.


Evet, 20 yılda bölgede binlerce konut, onbinlerce yaşam kapasitesi belli olan TEM otobanına ikisi kullanımda üçüncüsü yolda otoban katılımı ve artan araç sayısı ilave edildi.


Belirtiğim bölgede TEM trafiği sadece Mahmutbey gişeleri trafiği değil,bakın her otoban katılım noktası felç. Bu felçin ana kaynağı gişelerde artan haçim ve öncesinde / sonrasında azalan şerit sayısı. Birde buna geçici olarak Yavuz Sultan Selim transit ağır vasıta bağlantı yolunu ilave ettiğinizde işte sonuç.


Haksızlık yapmayayım 20 yılda; ücret ödenen gişe sistemi kalktı; kurtarıcı olarak OGS geldi... OGS'ye ilave olarak nedenini anlamadığım HGS geldi. Anlamıyorum; çünkü herkes OGS yerine HGS aldı şimdi en yoğun olan geçiş noktası HGS oldu. Şimdi; OGS ve HGS mantığına havadan okunan SGS gelecek %30 zaman kazandıracağız deniyor.


Sayın yetkililer; yol yetmiyor problem artık ücretin ödenme şeklinden çıktı. Siz kabul etsenizde, etmesenizde belirtiğim bölge artık TEM değil... 


Burası yerleşim ve yaşam döngüsü ile artık şehirle bütünleşti.


Transit geçilemeyen yol için bedel alacağız, havaya giden akaryakıta seyirci kalmaya devam edeceğiz, yollarda giden zaman sizin zamanınız diyorsanız biz ne diyebiliriz. 


Bilge Özdemir

Emlakchi & Redac CEO



Geri Dön