29 / 03 / 2024

Makbule Yönel Maya: 2B, mütekabiliyet yasası sektörü etkiledi!

Makbule Yönel Maya: 2B, mütekabiliyet yasası sektörü etkiledi!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya "2B, Mütekabiliyet ve özellikle de kentsel dönüşümle ilgili kanunlar sektörü etkisi altına aldı" dedi...




Gayrimenkul sektörünün ilk 6 aylık dönemini değerlendiren TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya "2B, Mütekabiliyet ve özellikle de kentsel dönüşümle ilgili kanunlar sektörü etkisi altına aldı" dedi GAYRİMENKUL sektörü nün ilk 6 aylık dönemi hakkında değerlendirmelerde bulunan TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, piyasaların ocak ayı itibariyle konut satışlarmdaki yeni KDV düzenlemesi nedeni ile oldukça çalkantılı başladığını kaydetti. Sonrasında kısa sürede bu konunun önüne geçen yeni gündem maddelerinin geldiğini belirten Maya "2B, Mütekabiliyet ve Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkındaki kanunlar sektörü etkisi altına aldı. 2013 yılının ilk altı ayında en fazla bu kanunun yansımaları görüldü" dedi. 



Özellikle İstanbul ölçeğinde planlanan 'Mega Projeler'in gayrimenkul piyasalarını etkileyen önemli gelişmeler olduğunu açıklayan Maya, konut piyasalarındaki duruma da değindi. Maya, ilk altı aylık süreçte konut kredileri kullanımı ile ilgili olarak şunları söyledi: Hacimsel büyümeyi değerlendirdiğimizde, önceki yıla göre yüzde 26 seviyesinde büyüdüğünü gözlemliyoruz. Bundan sonraki 6 aylık süreçte ise konut kredi faiz oranlarının yükselen bir trend izleyeceğini öngörmekteyiz. Konut fiyatlarındaki artışa 3 büyük il kapsamında bakıldığında ise 'endeks artış oranları'nm önceki yılın aynı ayma göre; İstanbul; yüzde 17.32, Ankara; yüzde 8.23 ve İzmir; yüzde 12.14 şeklinde olduğu görülüyor. 


Star Gazetesi


Geri Dön