29 / 03 / 2024

Makedonya Kırçova'da Fenerbahçe Fan Kulüp kafeteryası açıldı!

Makedonya Kırçova'da Fenerbahçe Fan Kulüp kafeteryası açıldı!

Makedonya'da yaşayan Fenerbahçe taraftarı Muammer Kocacık, Kırçova'da "Fenerbahçe Fan Kulüp" adını verdiği kafeteryayı açtı. Kocacık, 'yuva' olarak nitelendirdiği kafeteryasında Fenerbahçe'nin tüm maçlarını izleyeceklerini ifade etti.



Makedonya'nın batısındaki Kırçova'da yaşayan Fenerbahçe taraftarı Muammer Kocacık, "Fenerbahçe Fan Kulüp" adını verdiği kafeteryayı açarak hayallerini gerçekleştirmenin sevincini yaşıyor.


Ailesinin Debre'nin Kocacık köyünden 70 yıl önce Kırçova kasabasına yerleştiğini söyleyen 43 yaşındaki Fenerbahçe taraftarı, açtığı yeni mekanın tüm Makedonya'daki Fenerbahçelilerin uğrak yerlerinden biri haline gelmesini hedefliyor.


"Kendimi bildim bileli Fenerbahçeliyim." diyen Kocacık, 'yuva' olarak nitelendirdiği kafeteryasında Fenerbahçe'nin tüm maçlarını izleyeceklerini ifade etti.


Kocacık, "Fenerbahçe Fan Kulüp" fikrinin uzun uğraşlar sonucu arkadaşlarının ve diğer taraftarların da desteğiyle ortaya çıktığını ve üç aylık çalışma sonucu mekanı hazır hale getirdiklerini söyledi.


"Futsal takımıyla tanındı"


Kırçova'da çok fazla Fenerbahçe taraftarı olduğuna işaret eden Kocacık, "Fenerbahçe aşkı, 35 yıl önce kurulan ve aynı ismi taşıyan futsal takımı sayesinde aşılandı. Burada, Kırçova'dan futbolcular oynuyordu. Taraftarlarığını ise hem Galatasaraylılar hem de Beşiktaşlılarla birlikte yaptık. Konu spor olduğunda hiçbir anlaşmazlık yaşamadık." diye konuştu.


Bu sezon Fenerbahçe'nin tüm Avrupa maçlarını izlediklerini belirten Kocacık, Kırçova Belediye Başkanı Fatmir Deari ile otobüs tutarak Fenerbahçe-Benfica maçını statta izlemek için İstanbul'a gittiklerini de vurguladı.


Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki "yıldız" meselesine de değinen Kocacık, "Dördüncü yıldız için geç kaldık. Ezeli rakibimiz Galatasaray'ı bu başarısından dolayı tebrik ediyorum. Sıra beşinci yıldıza geldiğinde biz onlardan önde olacağız." ifadelerini kullandı.


Kafeteryada Kadıköy havası


Açtığı kafeteryada Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2016 Avrupa Şampiyonası'nı (EURO 2016) da izleyeceklerini ve Türkiye'yi destekleyeceklerini söyleyen Kocacık, Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki Türkiye Kupası finali için hazırlıklarını sürdürdüklerini ve kafeteryaya gelen konuklara maçı Kadıköy'den izliyormuş havası oluşturacaklarını kaydetti.


İleride Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım başta olmak üzere Caner Erkin, Robin van Persie ve Gökhan Gönül gibi isimleri de Kırçova'da ağırlamak istediklerini söyleyen Kocacık, "Onları Fenerbahçe Fan Kulüp'e davet ediyorum. Sadece Kırçova'dan 2 bin kişi, onları coşkuyla karşılayacaktır." temennisinde bulundu.


AA


Geri Dön