28 / 03 / 2024

Makedonya Yiğit Paşa Külliyesi hizmete açıldı!

Makedonya Yiğit Paşa Külliyesi hizmete açıldı!

Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Yiğit Paşa Külliyesi, restorasyonunun ardından düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene, Makedonya Ekonomi Bakanı Driton Kuçi de katıldı...




Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Yiğit Paşa Külliyesi, restorasyonunun ardından düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Törene, Makedonya Ekonomi Bakanı Driton Kuçi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Çayır Belediye Başkanı İzzet Meciti ile çok sayıda davetli katıldı.


Müezzinoğlu, yaptığı konuşmada, Balkanlar'da sevgi bağlarının güçlenmesi, geleceğe umut ve güvenle bakılması, farklılıkların zenginlik kabul edilmesi gerektiğini belirterek, "Buradaki türbe, içerisinde barındırdığı kütüphane, külliye ve medresesiyle, sevgi, barış ve birlik mesajı veriyor." diye konuştu.


Altepe ise külliyenin yeniden hizmete açılmasıyla büyük bir vefa borcunu ödediklerini vurgulayarak, "Belediye Başkanı olduktan sonra bize 'Gelin, bu kültür ve eserlere sahip çıkın' dediler. 'Siz sahip çıkmazsanız yok edilirler' dediler. Bizler her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.


Meciti de makamların geçici ancak yapılanların kalıcı olduğunu söyledi.


Bursa Büyükşehir Belediyesi ile iş birliklerinin sadece kağıt üzerinde kalmadığını dile getiren Meciti, son derece iyi işler yaptıklarını kaydetti.


Törende, kurdele kesilmesinin ardından Altepe'ye teşekkür plaketi takdim edildi.


Çalışmayla, Makedonya'nın başkenti Üsküp'ün Osmanlılar tarafından fethinin önemli isimlerinden Yiğit Paşa'nın, eski Yugoslavya döneminde yıkılan türbesi ve yanındaki külliye onarılarak, yeniden şehrin tarihi mirasına kazandırıldı.



AA


Geri Dön