25 / 04 / 2024

MAKÜ Eğitim Fakültesi binasının temeli atıldı!

MAKÜ Eğitim Fakültesi binasının temeli atıldı!

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksek Okulu inşaatının temeli, İstiklal Yerleşkesi'nde düzenlenen törenle atıldı. Vali Nurettin Yılmaz, Burdur'un eğitim kenti olduğuna vurgu yaptı...




Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksek Okulu inşaatının temeli, İstiklal Yerleşkesi'nde düzenlenen törenle atıldı. Törende konuşan Vali Nurettin Yılmaz; inşaatların ihale tarihi içerisinde tamamlanmaması halinde, müteahhitten 12 derslikli okul yapması için söz aldığını açıklarken, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, şehir merkeziyle üniversiteyi bütünleştirmek için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını vurguladı.


MAKÜ İstiklal Yerleşkesi'nde temeli atılan binalar hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Saatcı, Eğitim Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksek Okulu'nun 76 bin 330 metrekarelik alan üzerine kurulup, 4 bloktan oluşacağını, 23 bin 141 metrekare kapalı alana sahip olacak binalardan 2 bloğun 15 Haziran 2015, diğer blokların 14 Temmuz 2016 tarihine kadar bitirilmesini öngördüklerini belirtti.


Konuşmalarında Burdur'un eğitim kenti olduğuna vurgu yapan Vali Nurettin Yılmaz, Milletvekili Bayram Özçelik ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin gelişmesi ve bir çok alanda Burdur'a hizmet etmesi ve Burdur'un kalitesini arttırması için hizmetlerini sürdürmeye devam edeceklerini, üniversitenin gün geçtikçe büyüyen akademik kadrosunun başarılı çalışmalarının da kendilerini mutlu ettiğini ifade ettiler.


Törende konuşan Vali Nurettin Yılmaz, eğitim fakültelerinden yetişen değerli öğretmenlerin hem Burdur'a hem de Türkiye'ye önemli katkılar sağladığını söyleyip, üniversite çevresinde oluşturulacak yapılaşmayla üniversite ve şehrin arasında bağlantının tamamlanacağını, Burdur'un 10 yıl içerisinde önemli derecede gelişeceğini, özellikle üniveriste yoluna yapılacak Burdur Müzesi ve Alışveriş Merkezi'yel yolunda canlanacağını belirtti.


Törende konuşan Milletvekili Bayram Özçelik, eğitim kenti Burdur'da MAKÜ'nün 2006 yılından bu yana hizmet ve akademik anlamda güzel adımlar attığını vurgulayıp, 2006 yılından bu yana üniversiteye yatırım olarak 151 milyon lira para aktarıldığını açıklayarak, "Üniversitenin yeri yanlış seçildiğine dair çok eleştiriliyoruz. Üniversite kurulurken 3 seçenek vardı. Birincisi göl kenarında fay hattı üzerinde 2 bin 500 dönümlük bir yer. Diğeri traktör fabrikasının olduğu yer, 734 dönüm, sonra 333 dönüm kaldı. Şu anda üniversitenin bulunduğu alan, 15 bin dönümü geçtik. Niye bu kadar acımasızca eleştiriliyoruz anlamış değilim. Türkiye'de şehre 40 kilometre uzak olan üniversiteler var. Bizim üniversite şehre 7 kilometre uzaklıkta." dedi.


Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, üniversite ile şehir arasındaki entegrasyonu sağlamak için yerel yönetim olarak ellerinden gelen çalışmayı yapacaklarını belirtip, kendisinin çiçeği burnunda bir Belediye Başkanı olarak, geçtiğimiz aya kadar sürdürülen seçim çalışmalarında gördüğü eksiklikleri yada talepleri, Mehmet Akif Ersoy Üniversite'nin akademik kadrolarıyla beraber ortak akılla çözmeyi düşündüğünü ifade etti.


Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Eğitim Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksek Okulu'nun temelinin atılmasında emeği geçenlere teşekkür edip, eğitim kenti olan Burdur'a yakışır bir Eğitim Fakültesi binası yapılacağını vurguladı.


Konuşmaların ardından inşaat çalışanlarının getirdiği temel atma butonuna basan Vali Nurettin Yılmaz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Milletvekili Bayram Özçelik, Garnizon Komutanı Sait Koca ve beraberlerindeki kamu kurum yetkilileri, öğrencilerle birlikte öğlen yemeği yediler.



Burdur Gazetesi


Geri Dön