28 / 03 / 2024

Makyol, Haramidere, Bahçeşehir, Büyükçekmece ve Beykoz için kolları sıvadı!

Makyol, Haramidere, Bahçeşehir, Büyükçekmece ve Beykoz için kolları sıvadı!

Altyapı işlerinde tecrübeli Makyol, konut sektöründe de büyüyecek. İstanbul’da yaklaşık 1 milyon metrekare arsası bulunan firma, yatırıma Beylikdüzü’nden başladı. Sırada Haramidere, Bahçeşehir, Büyükçekmece, Beykoz var.



Otoyol, köprü, havalimanı projeleri üstlenen ve dünyanın ilk 225 inşaat firması arasında yer alan Makyol İnşaat, konut sektörüne girdi. İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nün yüklenici firmalarından olan Makyol, konutta ilk yatırımını, arsasını 30 yıl önce aldığı Beylikdüzü’nde hayata geçiriyor. Şirketin sonraki adresleri Bahçeşehir, Haramidere, Büyükçekmece ve Beykoz Göksu olacak. 


GÜVEN ORTAMINI BEKLEDİK


Uluslararası arenada tecrübeli taahhüt firmalarının konuta güven getireceğini söyleyen Makyol İnşaat Gayrimenkul ve Turizm Grup Başkanı Alper Tüfekçi, “Arsa yatırımlarımız eskiye dayanmasına rağmen konut sektörü için bekledik. Yeni Tüketici Kanunu ile konut alıcısı güven altına alınınca ve arsa yatırımlarımız değerlenince doğru zaman diyerek işe başladık” dedi. İnşaat firmaları için en önemli sorunun İstanbul’da arsa geliştirememek olduğunu belirten Tüfeçi, 1 milyon metrekare arsa stokları ile avantajlı olduklarını dile getirdi. Tüfeçi, 5-6 yıl içinde 5 bin konut yapacak arsalarının hazır olduğunu, bir yandan da yeni alımları sürdürdüklerini söyledi. Bahçeşehir’de Akbatı Alışveriş Merkezi yanında 450 daire ve 3 katlı alışveriş merkezi inşa edeceklerini, konutları 2015 yılında satışa çıkaracaklarını belirten Tüfeçi, Beykoz’a bağlı Göksu bölgesinde ise 40 dönüm arsada yapılacak proje için konsept çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Tüfekçi, Haramidere ve Büyükçekmece’de ise daha geniş arsaları olduğunu ve bin konutun üzerinde projeler inşa edeceklerini ifade etti. 


DÖNÜŞÜME GİRERİZ


Etiler, Maslak ve Levent gibi şehrin merkezi ilçelerinde kentsel dönüşüme sıcak baktıklarını söyleyen Alper Tüfekçi, “Kentsel dönüşümle ilgileniyoruz ancak beklentiler gerçek dışı. Şuan hayaller konuşuluyor. Eğer sistem oturur ve hak sahipleri ile firmalar arasında gerçekçi paylaşım rakamları konuşulursa biz de dönüşüme gireriz” dedi. İlk projelerinin konsepti için 1.5 yıl çalıştıklarını belirten Tüfekçi, kentsel dönüşümdeki aceleci tavrı eleştirdi. Hak sahiplerinin 15 günde projeyi görmek istediklerini belirten Tüfekçi, “Bir projenin tasarım aşaması, inşaat ve satış süresinden uzun olmalı. Sektörde bu anlamda sorun var. Binaların görseli 2 günde hazırlanır. Ama aceleyle yapılan işte çizilen ve gerçekte ortaya çıkan aynı olmaz” dedi.


Fiyatlar talebin üzerinde


Gayrimenkul sektöründeki en büyük sorunun arz ve talebin aynı fiyatta buluşamaması olarak gören Alper Tüfekçi, “Konuta ciddi bir talep var ancak markalı konut projelerinin fiyatı talep gelen kesimin ödeme gücünün üzerinde. İstanbul’daki arsa maliyetlerinin artışı ve enflasyon üzerinde artan inşaat maliyetleri ev fiyatlarını yükseltti. Biz arsa gücümüz sayesinde fiyatları kontrol edebiliyoruz “dedi.


3 haftada 150 ev sattı


Beylikdüzü’nde inşa edilecek Makyol Yaşam projesinde 464 konut ve 84 mağaza yer alacak. Projenin lokasyonu ile öne çıktığını belirten Alper Tüfekçi, AVM, metrobüs, okul ve hastaneye yürüme mesafesinde olduklarını söyledi. 3 hafta önce satışına başladıklarını projede 150 daire sattıklarını anlatan Tüfekçi, metrekare fiyatlarının 2 bin 800 lira ile 3 bin lira arasında değiştiğini dile getirdi. Projede gereksiz sosyal donatı alanlarını eleyerek aidat bedelini metrekare başına 1.5 liranın altına çektiklerini söyleyen Tüfekçi, kamuya açık bir park da tasarladıklarına dikkat çekti.


Hürriyet




Geri Dön