28 / 03 / 2024

Makyol İnşaat 5 yıl içinde 5 proje hedefliyor!

Makyol İnşaat 5 yıl içinde 5 proje hedefliyor!

Makyol İnşaat, “Makyol Yaşam Beylikdüzü” projesiyle başladığı konut yatırımlarını sürdürecek. 5 yıl içinde 5 proje üretmeyi hedefleyen Makyol, 1 milyon metrekareye yakın kendi arazisini kullanacak.



Müteahhitlik sektöründe 50 yıllık geçmişi bulunan Makyol, konut geliştirme işine hızlı daldı. Beylikdüzü’nde 180 milyon liralık yatırımın sonrasında şirket İstanbul’da art arda yeni projelere imza atmaya hazırlanıyor.


Bugüne kadar adını köprü, otoyol, havalimanı gibi projelerle duyuran Makyol, “Makyol Yaşam Beylikdüzü” projesiyle başladığı konut yatırımlarını sürdürecek. Şirket, 5 yıl içinde üretmeyi hedeflediği 5 proje için gayrimenkul geliştirilebilecek 1 milyon metrekareye yakın kendi arazisini kullanacak.


Makyol İnşaat Gayrimenkul ve Turizm Grup Başkanı Alper Tüfekçi, sıradaki projelerin Bahçeşehir, Haramidere, Büyükçekmece ve Göksu da olacağını kaydetti. Projeler içinde en küçük arazinin Beylikdüzü olduğunu dile getiren Tüfekçi, Bahçeşehir Akbatı Alışveriş Merkezi yanındaki arsalarında yapacakları projenin yüzde 20 daha büyük olacağını söyledi.


‘Doğru zaman, doğru yer’


Arazi stoklarına rağmen konut üretimi için beklediklerini belirten Tüfekçi, “Makyol’un inşaat sektöründe elde ettiği bilgi ve tecrübesini konuta aktarması oldukça kolay oldu. Aslında şu andaki projeler Makyol’un büyüklüğü göz önüne alınca büyük çaplı projeler değil ama mevcut alanlara değer katmak, elimizdeki arazileri değerlendirmek, daha iyisini yapmak için de bekledik. Mesela bu nedenle projemizin gelişim aşaması bir buçuk yıl sürdü. Belki de sektörden ayrıldığımız nokta da burası. Zamanında doğru yerde olmak adına. Baktığınız zaman Beylikdüzü’nde kalan son arazideyiz” dedi.


Beylikdüzü projeleriyle birlikte 5-6 yıl içinde 5 proje tamamlayacak arazilerinin olması dışında, henüz gayrimenkul geliştirmeye hazır olmayan daha pek çok arazilerinin olduğunu vurguladı.


‘Sektörde güçlüler kalır’


Alper Tüfekçi, konut sektöründe 2008 yılına kadar üretilen her projenin kolaylıkla satıldığını belirterek, ARTık konut talebinin 1 milyon hattında sabit kaldığına dikkat çekti. Birçok firmanın sektörden eleneceğini ve güçlü olanların kalacağını ifade eden Tüfekçi, şöyle devam etti:


“Birkaç yıl önce konumu iyi olan bir proje hemen satılırken, şimdi konum, proje çok iyi ama satamayabiliyorsunuz. Artık müşteriler yapan firmanın da kim olduğuna bakıyor. Çünkü gayrimenkul için rüzgar hep arkadan esti, karşıdan esmeye başladığında o projeyi bitirebilecek mi. Ama yine de satamayabilirsiniz, çünkü satın alma gücü çok hızlı ilerlemiyor, karşınıza fiyatlar çıkıyor. Konut fiyatları şu an baskılanmış durumda, her bölgede fiyat artmıyor. Zaten şu anda birçok firmanın satışları durmuş durumda. Bir başka şey de konut arz ve talebinin dengesi. Bu yüzden de sektörde ayrılmalar olacak. Sektöre büyük firmaların devam edeceğini düşünüyorum. Birçok firma sektörden elenecek. En doğru projeyi en doğru yerde yapan en doğru fiyatla satan kazanacak.”


İlk altı haftada yüzde 40’ı satıldı


Kaba inşaatının yarısına gelinen Makyol Yaşam Beylikdüzü’nün lansmanıyla birlikte 6 haftada yüzde 40’ı satıldı. 180 milyon liralık yatırım yapılacak proje Ağustos 2016’da teslim edilecek. 1+1, 2+1, 3+1 ve bahçe katlarından oluşan 464 adet daire ve 84 adet mağazanın yer aldığı projede, metrekare fiyatları 3 bin liradan başlıyor. Tüfekçi, mağazaları ise kiralayarak marka karması oluşturacaklarını ve kurumsal olarak işleteceklerini söyledi. Alper Tüfekçi, “ Bir meydanla birlikte park alanı oluşturuyoruz. Bu da açık alışveriş alanları sunuyor. Yüzde yüz ev konseptine sadık kalmak istiyoruz. Makyol ağırlıklı olarak yaşanabilir projeler ve değeri artan yatırımlar yapmak istiyor. Yüzde 75 civarında oturum amaçlı daire yapıyor ancak yatırım amaçlı da yapıyor” diye konuştu.


Milliyet Gazetesi


Geri Dön