29 / 03 / 2024

Mal memuru kimdir?

Mal memuru kimdir?

Mal memuru kimdir? En büyük mal memuru kimdir? İlin en büyük mal memuru kimdir? Mahallin en büyük mal memuru kimdir? İşte Mal memurlarının kayyım tayin edilmesine dair kanun ve yönetmelik esasları...



Mal memuru kimdir?

Türk Medeni Kanunu hükümleri uyarınca kayyım olarak tayin edilen mahallin en büyük mal memurunun görev ve yetkilerine, kayyımlık yetkisinin devrine, kayyımlık mallarının yönetimine, yönetimden elde edilecek gelirler ile yapılacak giderlere, görevlilere ödenecek ücretler ile diğer hususlara ilişkin usul ve esasları "Mal memurlarının kayyımlığı hakkında yönetmelik" kapsamında açıklanıyor.


Peki, mal memuru kimdir? En büyük mal memuru kimdir? İlin en büyük mal memuru kimdir? Mahallin en büyük mal memuru kimdir?


Yönetmelik kapsamında yer alan esaslara göre, kayyım, Mahallin en büyük mal memuru oluyor;  Mahallin en büyük mal memuru ise; İllerin merkez ilçeleri ile büyükşehir belediyesi olan illerin büyükşehir belediyesi sınırları içindeki ilçe merkezlerinde (malmüdürlüğü bünyesinde milli emlak servisi bulunan ilçeler hariç) defterdarı; diğer ilçelerde malmüdürünü ifade ediyor.


Kayyım olarak atanan mahallin en büyük mal memuru; bu görev ve yetkilerinin bir bölümünü, sınırlarını yazılı olarak açıkça belirlemek kaydıyla, astlarına devredebiliyor.


Mal memurunun değişmesi

MADDE 7 – 1 Kayyımın yönetimindeki mallarla ilgili yönetim görevi sona erinceye kadar, kayyım tayin edilen mahallin en büyük mal memuru yerine vekâlet eden veya atanan kimse de vesayet makamından yeni bir karar alınmasına gerek kalmadan kayyımlığa atanmış sayılır.


Temsil

MADDE 8 – 1 Kayyım tayin edilen mal memuru, Hazine avukatı bulunan yerlerdeki dava ve icra işlerinde vereceği yetki belgesi ile Hazine avukatı tarafından temsil olunur.


Mal memurlarının kayyım tayin edilmesine dair kanun!


Geri Dön