24 / 04 / 2024

Malatya 3. Organize Sanayi Bölgesinde arsa tahsisleri başladı

Malatya 3. Organize Sanayi Bölgesinde arsa tahsisleri başladı

Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesinin devamı niteliğindeki 3. Organize Sanayi Bölgesinin kurulumunu tamamlayan müteşebbis heyeti, parselasyonları da yaparak arsa tahsisine başladı



3. Organize Sanayi Bölgesinin müteşebbis heyetini oluşturan Malatya Valisi Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Valilikte ortak basın toplantısı düzenledi.

Vali Saran, 3. Organize Sanayi Bölgesinde arsa tahsisine başladıklarını ifade ederek, 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgelerinin kısa sürede dolarak yeni başvuruları kabul edemeyecek duruma gelindiğini vurguladı.

Son 3 yılda, mevcut 1. Organize Sanayi Bölgesinin kapasitesini 2 katına çıkaracak bir arazi ilavesiyle Malatyanın geleceği açısından önemli bir potansiyeli yatırımcıların hizmetine açmış bulunduklarını kaydeden Saran, 1. Organize Sanayi Bölgesinin yanındaki 12 bin dönüm alanın parselasyonları çok kısa bir sürede tamamladıklarını söyledi.

Saran, "Üst makamlar nezdinde de gerekli takipler yapılarak bir organize sanayi bölgesinin normal gelişim seyri açısından çok kısa bir süre içerisinde tahsis yapılmış oldu. Ve nihayet parselasyon tamamlandı" dedi.

12 bin dönümlük alanın 173 hektarlık bölümünde planlama yaptıklarını ifade eden Saran, şöyle devam etti:

"Bu bölümde gerekli parselasyon yapıldı. 500 firma burada yatırım yapmak için talepte bulunmuştu. Daha sonra belli kriterler çerçevesinde kimin arsa tahsisine daha ağırlıklı olarak hak kazanacağını belirlemekti. İşe başlama ve bitiş tarihleri, istihdam sayısı, yatırım tutarı, ilgili yatırımın çevreye olumlu etkisi, firmanın ekonomik gücü, yatırımın niteliği konuları kriterler arasında yer aldı. Bu niteliklere uyan firmalara daha çok puan verildi."

Tüm başvuruları bu kriterler çerçevesinde değerlendirdiklerini kaydeden Saran, 310 firmaya puan verdiklerini bildirdi.

Saran, ilk etapta 55 parsel hazırladıklarını belirterek, daha çok tarıma dayalı sanayinin ağırlıkta bulunduğu Malatyada yüksek katma değer üreten firmalara öncelik verdiklerini dile getirdi.

100 MİLYON DOLARLIK YATIRIM GELECEK

Son teşvik uygulamasında  4. bölgede yer alarak avantajlı bir konum elde eden Malatyaya çok talep olduğunu bildiren Saran, 2. Organize Sanayi Bölgesine Karamancı Holding, Eczacıbaşı, Baykanlar, Şahin Türkler gibi önemli sanayi kuruluşlarının yatırım kararı aldığını, buraya bu yolla 100 milyon dolar yatırım geleceğini ifade etti.

Saran, benzer yatırımların 3. Organize Sanayi Bölgesine yapılacağını tahmin ettiklerini, yoğun bir talep olduğunu bildirdi.

Hasan Hüseyin Erkoç da huzurlu bir kent olarak yatırım iklimini de oluşturan Malatyanın hala ülkenin gelişmişlik sırasına bakıldığında hak ettiği yerde olmadığını belirtti.

Erkoç, 3. Organize Sanayi Bölgesinin altyapı projesinin ihalesini 9 Aralıkta yaptıklarını, altyapı için gerekli krediyi de hızlı bir şekilde çıkarıp yatırımcıyı rahatlatacaklarını ifade etti.

Ahmet Çakır ise teşvik uygulamasının da cazip kılmasının getirdiği avantajlarla Malatyanın sanayi anlamında en hızlı büyüyen, gelişen illerden biri olduğunu anlattı.

AA


Geri Dön