29 / 03 / 2024

Malatya Arena’da kaba inşaat tamamlandı!

Malatya Arena’da kaba inşaat tamamlandı!

Türkiye’ye FIFA ve UEFA standartlarında statlar kazandırmak amacıyla başlatılan proje kapsamında TOKİ tarafından Malatya İnönü Üniversitesi karşısında yapılan Malatya Arena Stadı’nda kaba inşaatın tamamlandığı açıklandı.



Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Türkiye’ye FIFA ve UEFA standartlarında statlar kazandırmak amacıyla başlattığı proje kapsamında  TOKİ  tarafından Malatya İnönü Üniversitesi karşısında yapılan Malatya Arena Stadı’nda kaba inşaatın tamamlandığı açıklandı.


Kaba inşaatın tamamlanmasıyla birlikte statta ince işlere geçildiği kaydedildi. Stadın zemininde yaşanan sıkıntı nedeniyle gecikmeli başlayan inşaat çalışmalarında büyük bir bölümünün tamamlandığı ifade edildi.

25 bin seyirci kapasiteli Malatya Arena Stadı 59 milyon 838 bin TL sözleşme bedeliyle yaptırılırken, yeni stat 136 bin 585 metrekarelik bir alanı kapsıyor.


Geçtiğimiz günlerde statla ilgili son durumu kamuoyu ile paylaşan Yeni Malatyaspor Basın sözcüsü Selim Pilten, stadın 2016 yılının ağustos ayında hizmete gireceğini açıklamıştı.


Malatya Arena’nın zemini için 20 bin 263 metreküp beton ve bin 323 ton demir kullanıldığı kaydedildi. Zeminden kaynaklı yaşanan gecikme nedeniyle 2015 yılının sonuna doğru tamamlanması beklenen stadın normal takviminden 300 gün gecikmeli olarak teslim edileceği belirtilmişti.


Türkiye’nin en modern statlarından birisi olacağı açıklanan Malatya Arena Stadı’nın üst kısmının kayısı şeklinde olması planlanıyor. Malatya Arena 26 locadan oluşacak. Çelik konstrüksiyon takma işlemlerinin devam ettiği statta, zemin için de özel bir çalışma yapılacak. Zeminde alttan ısıtma sisteminin kullanılacağı ve yoğun bir kar yağışında zeminin asla buz tutmayacağı kaydedildi. Malatya Arena Stadı projesine özel olarak arıtma tesisinin yapılacağı da ifade edildi.


Malatya Arena Stadı sadece sportif değil, sosyal donatılarıyla da Malatya ve bölgenin cazibe merkezi olmaya hazırlanıyor.


Bütün ince detayların düşünüldüğü statta engelliler ve basın mensupları için özel yerler olacak. Özellikle engelli vatandaşların rahatça maça gelmeleri ve müsabakaları engelsiz bir şekilde seyredebilmeleri için özel bir proje üretildi. Asansörle stada çıkacak olan engelli vatandaşlar, kendileri için yapılacak olan özel tribünde karşılamayı engelsiz izleyebilecek.



Hürriyet Yerel





Geri Dön