24 / 04 / 2024

Malatya Battalgazi Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Malatya Battalgazi Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Malatya Battalgazi Belediye Meclisi, Mart ayı olağan toplantısının ikinci oturumu gerçekleştirildi, Toplantıda, Bulgurlu Mahallesi'nde bulunan bazı parsellerde imar değişikliği yapılması konusu tartışmalara neden oldu.



Malatya Battalgazi Belediye Meclisi, Mart ayı olağan toplantısının ikinci oturumu gerçekleştirildi, Toplantıda, Bulgurlu Mahallesi'nde bulunan bazı parsellerde imar değişikliği yapılması konusu tartışmalara neden oldu. Söz konusu parsellerde yapılan değişikliklerde yol boyunca yapılacak olan yapılarda kat sayısının serbest olması ibaresine karşı çıkan Başkan Gürkan, "Bırakacağımız miras, başkasını rahatsız etmemeli" dedi. 


Battalgazi Belediyesi Meclis salonunda Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın başkanlığında dün gerçekleştirilen Meclis toplantısında görüşülen gündem maddelerinin bazıları kabul edildi, bazıları da ilgili komisyonlara havale edildi, imar planı ile ilgili maddelerin ağırlıklı olarak görüşüldüğü toplantıda, Bulgurlu Mahallesi'nde yapılacak olan bir imar planı değişikliği ile ilgili olarak yol boyunca yapılacak olan binaların yüksekliklerinin serbest olacağı ibaresi maddede geçince, Başkan Selahattin Gürkan, böyle bir şeyin mümkün olamayacağını belirterek, "Öyle bir şey olmaz, yükseklik serbesttir denilemez" diye konuştu. 


ÜYELERDEN İLGİNÇ BENZETME


 Maddede geçen 'yükseklik serbesttir' ibaresinin doğru bir kavram olmadığını ifade eden Gürkan, bunun jeolojik olarak ve estetik olarak hoş olmayacağını, görüntüyü engelleyeceğini belirtti. Başkan Gürkan, yüksekliğin serbest olmasının ileride hoş olmayan görüntüler oluşturmayacağını söyleyerek, bu maddenin estetik kuruluna gönderilmesi ve yapılarda standart belirlenmesi şartı ile kabul edildiğini ifade ederek onaya sundu. Meclis üyelerince kabul edilen bu maddeye, Meclis üyeleri tarafından da ilginç yorumlar geldi. Meclis üyelerinden birinin, "Haklısınız Başkanım; 2 metrelik adamın yanında kısa boylu bir kadını görünce biz de yakıştıramıyoruz. Bu da aynı durum" demesi, Meclis üyelerinde tebessüme neden oldu. Toplantıda, Hidayet Mahallesi'nde bulunan bir parseldeki park alanına trafo alanının ayrılması konusu da, söz konusu trafo talebinin bölgenin elektrik ihtiyacını karşılamaya yönelik olması sebebiyle uygun görüldü. Toplantıda ayrıca, "okul alanlarında düzenleme yapılması" ile ilgili yapılan talep de uygun görüldü. Battalgazi Belediye Meclisi Nisan ayı Olağan Toplantısı ise 6 Nisan 2016 Çarşamba Günü saat 13.00'te yapılacak. 


TOKİ ÇOK DİRETTİ 


Görüşülen maddelerden sonra Battalgazi Belediyesi'nin çalışmalarından bahseden Başkan Selahattin Gürkan; Yeşil Kuşak Projesi kapsamında yapılan çalışmaları ve projenin son durumunu anlattı. Eski Devlet Hastanesi ile ilgili son durumu da izah eden Gürkan, söz konusu hastane konusunda TOKİ'nin çok direttiğini belirterek, hastane ile ilgili olarak yapılan görüşmelerden bahsetti. Gürkan, oranın 200250 yataklı hastane olacağını ifade etti. Başkan Selahattin Gürkan, yeni yapılan hizmet binası, asfalt çalışmaları, altyapı çalışmaları ile ilgili de konuştu. 



Türkan YILDIZ/Malatya Bu Sabah



Haber Yeni Malatya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Battalgazi Belediye Meclisi, Perşembe günü yaptığı ikinci toplantı ile Mart ayı çalışmalarını tamamladı. Toplantıda imardan oluşan birkaç gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.


Gündem maddelerinden bazıları İmar Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edilirken, bazıları ise İmar Komisyonu’na havale edildi. Toplantı sonrası Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, meclis üyelerine Battalgazi Belediyesi’nin bazı çalışmaları hakkında bilgiler verdi.


Başkan Gürkan, Battalgazi Belediyesi  hizmet binası ve DSİ 92. Şube Müdürlüğü Yeni hizmet binası inşaat çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğine dikkat çekerek, “Hizmet binamızla ilgili çalışmalarımızda zaten devam ediyor. Şu anda 3. kata çıktık. 2 kat daha var. 5 katlı, 30 bin metre kare kapalı alanı olan bir hizmet binası olacak. Onun karşılığında da DSİ’ye Topsögüt mevkiinde büyük bir hizmet binası inşa ediliyor. Bu binanın Türkiye’de örneği olmayan ve Bölge Müdürlüklerinden daha büyük olan bir bina yapıyoruz” ifadelerini kullandı.


2015 yılı içerisinde 300 km’nin üzerinde asfalt yol yaptıklarını belirten Başkan Gürkan, baharla birlikte asfalt çalışmalarına yoğunluk vereceklerini belirterek, “Nisan ayının 15’inde en geç asfalt üretimine geçeceğiz. Plent ile ilgili çalışmalarımızda aynı şekilde devam ediyor” dedi.


Derme Deresi’nin ıslahı konusuna da değinen Başkan Gürkan, “Kanal çalışmalarımızın 5 kilometresini bitirdik. 2016 programında da bir aksilik olmazsa 8,5 kilometrelik kısmını ki bize Battalgazi’den başlayalım dediler, biz Malatya konusunda ısrar ettik. Yerleşim yerlerinin ıslah edilmesi noktasında inşallah bu sene o kalan 8,5 kilometrelik kısımda Devlet Su İşleri ve Belediyemizin ortak girişimiyle çözülecek” diye konuştu.


Orduzu mahallesindeki Tarihi Çınar Projesi ile ilgili çalışmaların ilk etabının 17 Mayıs’ta bitirilmesi için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü belirten Başkan Gürkan, 19 Mayıs’ta Tarihi Çınar Rekreasyon Projesi’nin açılışını yapmayı amaçladıklarını kaydetti.


Başkan Gürkan, bölgenin ilk trafik parkının Battalgazi ilçesinde açılacağına dikkat çekerek, “Gene doğu ve güneydoğu Anadolu da tek olan Trafik Parkımızda, itfaiyesinden tutun, otobüsünden, taksisinden, benzinliğinden, ilk yardım biriminden, yani normal bir şehir simülasyonu orada canlandırılıp, herkes çocuklarıyla birlikte gidip trafik kural ve işaretleri hakkında daha küçük araçlarla da trafikte seyirlerini gerçekleştirebilecekler. Trafik Parkını da Mayıs ayının sonunda bitirilir diye düşünüyorum” dedi.


Battalgazi Belediye Meclisi, Nisan ayın toplantısını  6 Nisan Saat 13.00’de gerçekleştirecek.


Yeni Malatya


Geri Dön