29 / 03 / 2024

Malatya Battalgazi'de kentsel dönüşüm yapılacak mı?

Malatya Battalgazi'de kentsel dönüşüm yapılacak mı?

CHP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Av. Selahattin Sarıoğlu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Sarıcıoğlu ve Taştepe mahallelerinde inceleme yaparak muhtarlarla ayrı ayrı görüştü.



CHP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Av. Selahattin Sarıoğlu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Sarıcıoğlu ve Taştepe mahallelerinde inceleme yaparak muhtarlarla ayrı ayrı görüştü.


Sarıcıoğlu Mahallesinde, muhtar Şinasi Sucu’yu ziyaret eden Selahattin Sarıoğlu, beşinci dönemdir muhtarlığa seçilen ve kendisinden önce de babası aynı yerde muhtar olan Şinasi Sucu’yu bu başarısından dolayı kutladıktan sonra şunları söyledi:


“Sorunları saptamak, Partimizi, kendimizi anlatmak için yanınızdayız. Önceliğimiz güneyde Kanalın Üstünde, kuzeyde Çevre Yolunun altında yaşayan hemşerilerimizin kamu yatırımlarından, Belediye hizmetlerinden hak ettikleri payı almaları için çalışmaktır. Amacımız, vatandaşlarımızın sorunlarının halledilmesi için önayak olmak, ilgili Devlet kurumlarını uyarmak, kamu oyunun dikkatini çekmek, kamu oyunun, ilgisini, etkisini oluşturmaktır.”


Muhtar Şinasi Sucu ise, CHP’nin ziyaretinden duyduğu mutluluğu belirttikten sonra “Mahallemizin en önemli sorunu burada bulunan Şire Pazarı. Burası tam bir çevre sorunu. En başta gürültü kirliliği. Sabahın beşinde, altısında başlayan bağırtı, çağırtı milleti canından bezdiriyor. İnsanlar, kadınlar, çocuklar buralardan geçemiyor. Ayrıca bir trafik rezaleti yaşanıyor. Derhal şehir dışına çıkarılması gerekir. Yıllar önce taşıyacağız dediler hala burada. Sokaklarımızın en az yarısında yaya kaldırımı yoktur. Yolda yayaların yürüyeceği yer ayrılmamış. Araçlar çocukların dizlerinin dibinden geçiyor. Ayrıca bir okul sorunumuz var. Çocuklarımız mezarlık ortasındaki Yahya Kemal ilkokulunda okuyorlar. Bu çevreye yeni bir ilkokul yapılacağı, çocukların mezarlık içinden kurtulacağını duyduk, sevindik. Bu okul ortaokulu da kapsayacak şekilde bir an önce yapılmalıdır. Takipçisi olacağız.” dedi.


Daha sonra Taştepe Mahahallesi Muhtarlığını ziyaret eden CHP Battalgazi Yönetimini burada Muhtar Mehmet Kılıç ve yöneticiler karşıladı. Başkan Sarıoğlu burada şöyle konuştu:


“Bu semtler Malatyamızın mahrumiyet, yoksunluk bölgesi. Biliyoruz, dertleriniz çok. Hizmet alamıyorsunuz. Otobüsler yeterli değil, sokaklar yeterince temizlenmiyor, sık sık elektrikler kesiliyor, sokak lambaları kırık dökük, ampulü yok, yanmıyor, su yetmiyor, evler eski, yıkılma tehlikesi altında, park alanları, yeşil alanlar yok. Buraların şenlenmesi için kamu binaları buralara taşınmıyor.”


Muhtar Mehmet Kılıç ise şöyle konuştu:


“Yanımıza geldiğinizden dolayı çok teşekkür ederim. Söylediğiniz gibi sorunlarımız çok. Birinci önceliğimiz mahallemizde kentsel dönüşüm yapılması. Bunun bir an önce hayata geçmesini istiyoruz. Hangi kuruma gitsen, hangi işin yapılmasını istesek ‘Burada kentsel dönüşüm yapılacak. Şimdi olmaz’ diyorlar. Hep bu bahaneyi ileri sürüyorlar. İkincisi suyumuz yetmiyor. Çoğu zaman su yok buralarda. Bunun nedeni mahallemizin yüksek olması. Bundan dolayı şehir suyu çıkamıyor. Ya yeni bir su deposu yapılacak, ya da burada bulunan su deposuna sistem bağlanacak. Bu çok acil sorunumuz. Bu çağda susuz yaşanılabilir mi? Ayrıca sokaklarımızda yaya kaldırımı yok, asfalt yok, yapın diyoruz yapılmıyor, elektriklerimiz sık sık kesiliyor.”


Malatya Son Söz


Geri Dön