25 / 04 / 2024

Malatya Beydağları'na 25 bin konut yapılıyor!

Malatya Beydağları'na 25 bin konut yapılıyor!

Beydağları Malatya'nın yeni yerleşim alanı oldu. Yaklaşık 5 bin gecekondu yıkılarak yerine 25 bin kadar konut yapılıyor. Beydağları plansız yerleştirilen çok katlı apartmanlar nedeniyle daha da çirkin bir görünüm aldı.



Ancak Beydağlarında daha önce tek katlı ve bahçeli olan gecekonduların yerinde 16-17 katlı toplu konutlar bir anda yükselmeye başlanırken, Beydağları plansız ve gelişigüzel yerleştirilen çok katlı apartmanlar nedeniyle daha da çirkin bir görünüm aldı. 



Hatta vatandaşlar eski gecekonduları arar oldu: "Hiç değilse gecekondular tek katlıydı, yeşil içinde birer bahçeleri vardı. Şimdi 16 katlı binaların etrafında ağaç dikecek yer bile kalmadı. Beydağları betonlaştırıldı. Binaların halini gören  TOKİ  Başkanı bile "artık çok katlı binalardan vazgeçiyoruz" demek zorunda kaldı. 

Beydağlarında yatay gecekonduların yerini dikey gecekondular aldı. Yükselen binaları görenler Beydağlarında özel bir imar planı uygulanmaması nedeniyle Kentsel dönüşüm projesini hazırlayanları ağır bir şekilde eleştiriyor: "Binalar çok katlı yapıldı, genel görünümde bir estetik yok. Planda bütünlük yok, binalar gelişi güzel yerleştirilmiş. Eğer böyle olacağını bilseydik, kentsel dönüşüme kolay kolay razı olmazdık. Keşke Beydağları da eski gecekondularıyla kalsaydı. Beydağlarında kentsel dönüşüm amacından çok uzaklaştı. Yüksek katlı binalar yerine 4-5 katlı binalar daha iyi bir görünüm sağlardı." Beydağlarında 25 bin konut hızla yapılıyor. Ancak yatay gecekonduların yerini dikey gecekondular almaya devam ediyor. 


Malatya Sonsöz


Geri Dön