29 / 03 / 2024

Malatya Bostanbaşı'da yeni yollar açılıyor!

Malatya Bostanbaşı'da yeni yollar açılıyor!

Bostanbaşı caddesinde çalışmalarına devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, alt ve üst yapısı tamamlanan kısımda asfaltlama çalışmalarına başladı.




Bostanbaşı caddesinde çalışmalarına devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, alt ve üst yapısı tamamlanan kısımda asfaltlama çalışması yapıyor.

 

Bölgenin en önemli ulaşım akslarından biri olan Bostanbaşı caddesinde geçtiğimiz yıl değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, toplam uzunluğu3.6 kilometreolan yolun 1.3 kilometrelik bölümünde altyapı ve üst yapı çalışmalarını tamamlamıştı.

 

2017 yılı içerisinde geriye kalan 2.3 kilometrelik bölümde çalışmalarına devam edecek olan Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl yaptığı 1.3 kilometrelik bölüme sıcak asfalt serimi yapıyor.

 

Kaldırım düzenleme çalışmaları

 

35 metregenişliğinde olan Bostanbaşı caddesinde2 metregenişliğinde bisiklet yolu,2 metregenişliğinde cep otoparklar,4 metregenişliğinde kaldırımlar,1 metregenişliğinde kanal yanı kaldırımlar, aydınlatma ve yeşillendirme çalışmaları yapılıyor.

 

Yol ortasında bulunan kanal düzenleme çalışması ise Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılıyor. 1.3 kilometrelik alanda tüm çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi yılsonuna kadar cadde üzerindeki tüm çalışmaları tamamlamayı hedefliyor.

 

Yol açma çalışmaları

 

Bölgede aynı zamanda yeni yol projeleri de yapan Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl tamamladığı, Çiftlik Caddesini Bostanbaşı caddesine bağlamıştı.30 metregenişliğinde açılan yol, Bostanbaşı caddesinin devamında Fahri Kayahan Bulvarına bağlanacak. İmar çalışmalarının sonuçlanmasını bekleyen Büyükşehir Belediyesi, çiftlik caddesini batıda ise Yakınca mahallesine bağlayacak. Bu sayede Malatya’nın güneyinde batı-doğu istikametinde yeni bir hat açılmış olacak.



Malatya Büyükşehir belediyesi



Geri Dön