25 / 04 / 2024

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde dönüşüm görüşüldü!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde dönüşüm görüşüldü!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisinde Akçadağ ilçesinin kentsel dönüşümü için, Bakanlar Kuruluna teklif yollanması hakkında Bayındırlık ve İskan Komisyonunun yayınladığı rapor kabul edildi.



Gündem maddelerinin çoğu ilgili komisyon raporları doğrultusunda kabul edilirken, Akçadağ ilçe merkezinde kısmen Doğu, Başpınar ve Kültür mahallelerini kapsayan yaklaşık 52 hektarlık alanda Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı ilan edilmesi ve Bakanlar Kurulu'na teklif edilmesi de kabul edildi. 


Söz alan Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür etti. Kazgan şunları ekledi; "Akçadağlıların bir sözü vardır, "Ben beni bildim bileli Akçadağ hep aynı" diye. Akçadağ'ın yapı dokusu eskimiş. Adeta enkazdan oluşan binalar yığını haline gelmiş. 2014 yılında bu çalışmalara birlikte başladık. Akçadağ'ı kurtaracak olan projenin bir tek Kentsel Dönüşüm olacağını değerlendirdik. Bugüne kadar çok büyük katkılar sağladınız. Bundan sonra da olacağına inanıyorum. İlçem adına sizlere teşekkür ediyorum." 


Malatya Sonsöz


Geri Dön