20 / 04 / 2024

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin imar kararı!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin imar kararı!

Büyükşehir Belediye Meclisi Yeşilyurt ilçesi Mollakasım Mahallesi 57ada 15 ve 51’nolu parsellerde imarın 4 kattan 3 kata indirilmesine oy birliğiyle karar verilerek, büyükşehirde devrim niteliğinde bir karara imza attı.



Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısına devam etti. Büyükşehir Belediye binası toplantı salonunda yapılan toplantı, Büyükşehir Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığında gerçekleştirildi.  Toplantı öncesinde Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs, toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Malumunuz geçen cumartesi günü Ankara’nın kalbinde hepimizin yüreğine terör örgütü elem bir acı bıraktı. Hem büyükşehir hem de Malatyalılar namına bu acı, menfur olayı lanetinde de yetmediği en ağır sözlerle lanetliyoruz. Bu saldırı, 7’den 70’e herkes tarafından ülkemizin Ortadoğu’ya, Suriye’ye, Irak’a benzetilip terör örgütlerin cirit attığı bir yere benzetilmek isteniyor. Bu hepimizce malumdur. Bunun için hepimiz tarafından bu oyuna gelmemiz gerekiyor. İnşallah gelmeyeceğiz. Biz bu tür olayları 1970’lerde yaşadık. O kadar insanımızı toprağa gömdük. Kime ne fayda sağlandı? Ateş düşen yeri yakar, ama bu ateş gerçekten hepimizi yaktı. Bu olay sıradan bir olay değildir. Cumhuriyet tarihinin en büyük anarşist, terör olayıdır. Bundan dolayı yaşanan olayı tekrar lanetliyorum. Ve amacımız, tüm milletin birlik olup bu terörü def etmektir. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için herkesin elinden gelen her şeyi yapmasını temenni ediyorum. Allah bir daha bize böyle bir olayı yaşatmamasını temenni ediyorum. Yüce Allah’tan ölenlere rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum” diye konuştu.


KUŞÇU, YARDIM EDEN BAŞKANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanı Hurşit Kuşçu’da Ankara’da yaşanan terör saldırısında canların kaybedildiğini belirterek,“Kardeşliğimize yapılan bu katliamı, yapanları ve arkasında olan güçleri nefretle kınıyoruz. Ebediyete uğurladığımız arkadaşlarımızın yakınlarına ulaşımda yardımlarını gördüğümüz Büyükşehir Belediye Başkanı’na, duyarlıklarından dolayı Yeşilyurt ve Battalgazi Belediye Başkanlarına teşekkür ediyoruz” söylemleri Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri tarafından alkışlandı.

MAİNA PLANI BAY BAS MI EDİLİYOR?

Ankara’da yaşanan terör olayının lanetlenmesinden sonra Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri gündem maddelerini görüştü. Yapılan görüşmelerde Battalgazi ilçesi Çöşnük Mahallesi 4160 ada 3’nolu parselde imar plan değişikliği oy çokluğuyla kabul edilirken,  Battalgazi ilçesi Dernek Mahallesi 100 ada 195’nolu parselde trafo alanı fonksiyonu verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Maina Planı ile ilgili Yeşilyurt Belediye Meclisinin 2015/153 sayılı kararı hakkındaki imar plan değişikliği raporunun olumlu verilmesiyle oy birliğiyle kabul edildi. Raporda emsal olarak 10 kat verilen ruhsatlı yerlerin referans alabileceği ve böylelikle yaşanabilecek hak mahrumiyetlerini öne geçileceği savunuldu.


BÜYÜKŞEHİRİN 2016 PERFORMANSI 2015’TE Mİ KALDI?

Büyükşehir Belediyesi 2016 yılı performans programı gündem maddesinde CHP Grup Başkanı Hürşit Kuşçu’nun kurumsal kimliğinin yansıtılıp yansıtılmayacağını, iç kontrol sisteminin sağlanıp sağlanamayacağı, personel motivasyonun sağlanıp sağlanamayacağı, özellikle büyükşehir olma sürecinde ve sonrasında gösterilen çabaların belediyeyi hangi noktaya getirdiği yönündeki soruları sorması ve Büyükşehir Meclis katibine 2015 yılı performansından cevap verilmesi meclis üyeleri arasında kısa gülüşmelere neden oldu. CHP’li meclis üyeleri arasında “Büyükşehirin 2016 performansı 2015’te kalmış” denildi.


BÜYÜKŞEHİR FİLM FESTİVALİNE DESTEK VERECEK

Mülkiyeti Büyükşehir’e ait olan Battalgazi ilçesi Saray Mahallesi 92 ada 44’nolu parselin (Gazi Park) Battalgazi Belediyesi’ne devredilmesi, Hizmet alım yöntemiyle çalışan personelin görev yerlerine ulaşımı bedeli olarak yüzde 30 destek verilmesi, 6’ncı Malatya Uluslar arası Film Festivali’ne destek verilmesi kararları oy birliğiyle kabul edilirken, Eski Doğu Garajı, Atabey Liman İskelesi, Yeni Hamam Mahallesi Buhara Bulvarında bulunan Asma Germe Çadırlarının bulunduğu alanın özel güvenlik kapsamında alınması kararı oy çokluğuyla kabul edildi.


SPOR VE YAŞAM MERKEZİ’Nİ ESENLİK İŞLETECEK

Battalgazi ilçesi 268 ada 1, 2 ve 8’nolu parsellerde “Ticaret alanı” fonksiyonu verilmesi arsa üzerinde kayısı çekirdeği işletmesi yapılacağı ve ileriki zamanlarda sıkıntı olabileceği için oy birliğiyle ret edilirken, Battalgazi ilçesi Orduzu Pınarbaşı mevkiinde Turgut Özal Tabiat Parkı’nın Esenlik tarafından işletilmesine devam edilmesi, Yeşilyurt ilçesi İnönü 1072 ada 22’nolu parsel üzerinde yapılan Spor ve Yaşam Merkezi’nin Esenlik tarafından işletilmesi, Kale ilçesi Bağlıca Mahallesi İzollu Lisesi Kavşağı’na alt geçit ve yan yolar yapılması amacıyla yapılan imar plan değişikliğin revize edilerek iade edilmesi, Battalgazi ilçesi Uçbağlar Mahallesi 1983 ada 3’nolu parselin imar plan değişikliği kararları oy birliğiyle kabul edildi

.

4 KATTAN 3 KATA İNDİ

Yeşilyurt ilçesi Mollakasım Mahallesi 57 ada 15 ve 51’nolu parsellerde 4 kattan 3 kata indirilmesi imar plan değişikliği oy birliğiyle kabul edilirken, CHP Grup Başkanı Hurşit Kuşçu, imar noktasında ilk defa kat düşüşü yaşandığını belirterek, alınan kararı desteklediklerini söyledi. Yeşilyurt ilçesi Uç Mahallesi 4944 ada 8 ve 9’nolu parsellerde, Yeşilyurt ilçesi Yakınca Mahallesi 4370 ada 12, 13 ve 14’nolu parsellerde, Yeşilyurt ilçesi İnönü Mahallesi 3785 ada 3’nolu parselde 5 kattan 6 kat olarak değiştirilmesi kararları oy çokluğuyla kabul edildi. Doğanşehir ilçe merkezinde 1/5000 ölçekli nazım imar planı yaptırma konusunda Doğanşehir Belediyesine verilen yetkinin geri alınırken, Büyükşehir Genel Sekreterliğine Metin Torun’un getirildiği bilgisi verildi.



Malatya Son Söz 


Geri Dön