27 / 04 / 2024

Malatya Çakmak Kışlası için rezerv yapı alanı teklifi!

Malatya Çakmak Kışlası için rezerv yapı alanı teklifi!

Kentteki çarpık ve sağlıksız alanları Kentsel Dönüşüm Projesi ile modern ve güvenli alanlar haline getiren Malatya Büyükşehir Belediyesi düzenli şehirleşme ve gelişme için rezerv yapı alanları oluşturmak için çalışmalarına devam ediyor.




Kentsel Dönüşüm Projelerine hız kesmeden devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi düzenli şehirleşme ve gelişme için rezerv yapı alanları oluşturmak için çalışmalarını da sürdürüyor.

 

Çarpık kentleşmenin önüne geçilerek modern yerleşim alanları oluşturmak amacıyla Yeşiltepe bölgesinde 205 hektar alana sahip Çakmak Kışlası’nın rezerv yapı alanı olarak ilan edilmesi için teklif hazırlandı.

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Çakmak Kışlası’nın; koordinatlı sınır krokisi, koordinat listesi, halihazır haritaları, meri uygulama imar planı, nazım imar planı, uydu görüntüleri, rezerv yapı alanı olarak teklif edilme gerekçelerinin ve alanla ilgili fiziksel ve teknik verilerin bulunduğu gerekçeli raporu hazırlandı. Hazırlanan bu raporlar, ilgili mercilere gönderecek.

 

Çakmak Kışlası’nın rezerv yapı alanı olarak ilan edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın teklifi ile Bakanlar Kurulu Kararı alınması gerekiyor. 


Malatya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön