28 / 03 / 2024

Malatya Çebiş Tüneli açıldı!

Malatya Çebiş Tüneli açıldı!

Malatya-Sivas karayolunda yapımı tamamlanan Çebiş Tüneli trafiğe açıldı. Açılışa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve beraberindekiler, 650 metrelik tünelde bir süre yürüdü.



Malatya-Sivas karayolunda yapımı tamamlanan Çebiş Tüneli trafiğe açıldı. 


Açılışa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve beraberindekiler, 650 metrelik tünelde bir süre yürüdü. Çalık, daha sonra otomobilin direksiyonuna geçerek tünelin çıkışına kadar geldi.


Burada gazetecilere açıklamada bulunan Çalık, Hekimhan, Yazıhan, Kuluncak ilçeleri yolunda, Malatya'yı Sivas'a bağlayan çok önemli bir güzergahta yer alan tüneli trafiğe açmak üzere kente geldiğini söyledi.


Çebiş Tüneli'nin, ülkenin en önemli karayolu güzergahında inşa edildiğini belirten Çalık, "Malatya-Sivas karayolu yaklaşık 250 milyonluk yatırım programına alınmıştı. Başbakanımızın vermiş olduğu talimatla Çebiş Tüneli'ni trafiğe açtık.'' diye konuştu.


Geçen hafta Darende ilçesindeki tünelin trafiğe açıldığını ifade eden Çalık, bununla birlikte Çebiş Tüneli'nin açılışını, gelecek bir tarihte Başbakan Binali Yıldırım'ın yapacağını kaydetti.


Çebiş Tüneli'nin isminin "Hekimhan Tüneli" olması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını anlatan Çalık, ''Bu konuda gerekli başvuruları yapacağız.'' dedi.


Vali Toprak ise tünelin ülkeye hayırlı olmasını dileyerek, "Uzun zamandır bu güzergahdaki ilçelerimizin beklediği, Malatya ile Sivas'ı birbirine bağlayacak, karayolu trafiğini rahatlatacak tünelimizin bugün hizmete girmesi bizi oldukça memnun etti." ifadelerini kullandı.


AA


Geri Dön