26 / 04 / 2024

Malatya Çolaklı Jandarma Karakolu cami olacak!

Malatya Çolaklı Jandarma Karakolu cami olacak!

Şuanda atıl vaziyette olan İnönü Üniversitesi’nin bitişiğindeki çolaklı Jandarma Karakolu’nun bulunduğu alanın cami yapılması için İnönü Üniversitesi’nin yer tahsisinde bulunduğu açıklandı.



Şuanda atıl vaziyette olan İnönü Üniversitesi’nin bitişiğindeki Çolaklı Jandarma Karakolu’nun bulunduğu alanın  cami yapılması için İnönü Üniversitesi’nin yer tahsisinde bulunduğu açıklandı.


İnönü Üniversitesi’nin resmi internet sitesinde yapılan duyuru da, “Üniversitemiz Yönetim Kurulu, Merkez Kampüsümüzdeki mevcut ibadet mahallerinin ilerleyen yıllarda ihtiyaca cevap veremeyeceği düşüncesiyle yeni bir caminin yapılabilmesi için arazi tahsis edilmesi teklifini oy birliği ile kabul etti” denildi.


 


“KAMPÜSÜN DOĞU BÖLÜMÜNDE İLERİDE SIKINTI YAŞANMAMASI İÇİN….”


 Gelecekte ibadet yeri sıkıntısı yaşanmaması için yer tahsisinin yapıldığı belirtilen İnönü Üniversitesi Rektörüğü’nün açıklamasında, “Kampüsümüzde hâlen Büyük Cami ve Küçük Cami'nin yanı sıra TÖTM Mescidi'nde de Cuma Namazı kılınabilmekte ve mevcut ibadet yerleri, şu anda ihtiyacı karşılayabilmektedir. Fakat Kampüsümüzün doğu tarafındaki eğitim binalarının sayısında meydana gelen artış, buradaki öğrenci yoğunluğunu her geçen gün biraz daha artırmaktadır. Ayrıca Kampüsümüz çevresinde birtakım yeni yerleşim alanlarının, alışveriş ortamlarının oluşmaya başladığı, Malatya Stadyumu'nun da tamamlanmak üzere olduğu görülmektedir. Bu durumda, Kampüsümüzün doğu tarafında ciddi bir insan yoğunluğu ve hareketliliği olacak, mevcut ibadet mahalleri de ihtiyacı karşılamada yetersiz kalacaktır” denildi.


KARAKOLUN YERİ MÜFTÜLÜĞE TAHSİS EDİLDİ


Uzun yıllar Çolaklı Jandarma Karakolu olarak hizmet veren ve son yıllarda faaliyetine son verilmesi  sonucu atıl vaziyette kalan alanın Rektörlük tarafından cami yapılması kaydı ile Battalgazi İlçe Müftülüğüne devredildiği belirtilen açıklamada, “ Üniversitemiz Yönetim Kurulu, bu durumu değerlendirmiş ve Fırıncı Köyü mevkiinde hâlen İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne tahsisli olan 4 bin 700 metrekarelik  bir arazinin Defterdarlık tarafından Malatya İli Battalgazi İlçe Müftülüğüne tahsis edilmesi teklifini oy birliğiyle kabul etmiştir. Tahsis edilen parsellerle ilgili imar planı işlemleri ise Malatya Büyükşehir Belediyesi nezdinde hâlen devam etmektedir.  Tahsis edilen alana mimarisi ve büyüklüğüyle üniversiteye yakışacak bir cami yaptırmayı üstlenecek hayırsever kişilerin başvuruları değerlendirilecektir” şeklindeki bilgiler paylaşıldı. 


Yeni Malatya


Geri Dön