26 / 04 / 2024

Malatya Doğal Yaşam Alanı 128 dönüm üzerinde yükseliyor!

Malatya Doğal Yaşam Alanı 128 dönüm üzerinde yükseliyor!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeniköy bölgesinde yapımı devam eden Hayvan Barınağı ve Doğal Yaşam Alanı’nın hizmete girmesiyle birlikte, Malatya’nın Türkiye’nin en iyi illerinden biri konumuna geleceğini söyledi.




Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 22 Kasım Salı günü Hayvan Barınağı ve Doğal Yaşam Alanı’nda incelemelerde bulundu. Başkan Çakır’ın inceleme gezisine; Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Bölge Müdür Vekili Şevket Bozdağ, Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun, Milli Parklar İl Şube Müdürü Bekir Korkmaz, Av Yaban Hayvanları Şube Müdürü Yaşar Selçuk, Malatya Doğa ve Hayvanlar İçin El Ele Derneği, Malatya Hayvanları Koruma Derneği yetkilileri ile Daire Başkanları ile şube müdürleri ve basın mensupları katıldı.

 
Harika bir yaşam alanı oldu


Beraberindekilerle birlikte Hayvan Barınağı ve Doğal Yaşam Alanı inşaatını gezen Başkan Çakır, yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Yapılan incelemelerin ardından Malatya Doğa ve Hayvanlar İçin El Ele Derneği Başkanı Gülsüm Fırat, kısa bir konuşma yaparak yapılan hizmetten dolayı Başkan Çakır’a teşekkür etti. Dernek Başkanı Fırat, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’a duyarlılığından ve yaptıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Böyle bir Belediye Başkanına sahip olduğumuz için Malatya’nın ne kadar şanslı bir il olduğunu dile getirmek istiyorum. Malatya’da çok büyük bir eksik olan bu yaşam alanı harika bir yaşam alanı oldu. Çalışan, emeği geçen bütün ekibe teşekkür ediyorum. Malatya bizim Malatyamız. Belediye bizim belediyemiz. Burayı güzelleştirmek, Malatya’nın her şeyine sahip çıkmak boynumuzun borcudur” şeklinde konuştu.

 
Malatya bir adım önde


Malatya Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Uğur ise hayvanlar ile ilgili olarak böyle bir tesisin yapılmasının çok sevindirici olduğunu belirterek, Malatya’nın bu konuda Türkiye’nin diğer illerinden bir adım ileride olduğunu söyledi. Uğur, “Dernek Başkanı olarak Türkiye’deki bütün vilayetleri gezmişimdir. Hep içimde bir uhde vardı, acaba Malatya’ya ne zaman böyle güzel bir tesis yapılır diye? Şimdi görüyorum ki Türkiye’nin diğer illerinden, Malatya bir adım önde gidiyor. Hem yer, hem tesis, hem konum olarak onlardan daha önde. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizim için sevindirici bir durum bu. Özellikle şehir merkezinde dolaşan, hasta bakımsız hayvanların toplanıp, buraya gönderilmesi, tedavisinin yapılması sevindirici bir olay. Başkanıma özellikle teşekkür ediyorum” dedi.



Standartlara uygun olarak hazırlandı


İnşaatı devam eden Hayvan Barınağı ve Doğal Yaşam Alanı hakkında da bilgiler veren Başkan Çakır, özetle şunları söyledi:

Hayvan Barınağı ve Doğal Yaşam Alanı, yapı, konum ve fiziki altyapı itibariyle standartlara uygun bir şekilde hazırlandı. Burası toplamda 128 dönümlük bir alan. 22 dönümlük alanda idari bina ve hayvanlara yapılacak ilk müdahale yerleri bulunuyor. İlk kabul bölümünden ameliyathane, akabinde müşahade, ardından da hayvanların tedavisinin, kontrolünün sürdürüldüğü, kontrol altında tutulduğu diğer bir bölüm var. Sayı olarak binlerce hayvanı barındırabilecek bir alan. Ayrıca kuduz olan hayvanlar için karantina bölgesi, uyuz olan hayvanlar ile ilgili ayrılmış özel bölümlerle birlikte, hiçbir eksiklik kalmadan yapılan bir proje. Proje maliyeti ilk etapta 5.3 milyon lira gibi. Yüzde 40’lık bir bölümünü Orman Bakanlığımız karşılıyor. Orman Bakanımız ve temsilcilerine teşekkür ediyoruz. Gönüllü hayvan sever derneklerimiz her zaman bizim için rehber oluyorlar. Önerileri dikkate alıyoruz. Hayvan sevgisi insanın erdemindendir. Doğaya nasıl duyarlıysak, şehir olarak bu konuda da duyarlıyız. Bu da bizi sevindiriyor. Bu tesisin yapılmasıyla birlikte Malatya’da bu alandaki eksiklik giderilmiş olacak. Türkiye’nin en iyi illerinden biri konumuna geleceğiz. Emeği geçen arkadaşları kutluyorum.”

Başkan Çakır, inceleme gezisi sırasında, Hayvan Barınağı ve Doğal Yaşam Alanı inşaatında çalışan işçilerle de sohbet ederek, tatlı ikram etti.

 

 



Malatya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön