20 / 04 / 2024

Malatya Fahri Kayahan Bulvarı Nikah Sarayı'nın inşaatı sürüyor!

Malatya Fahri Kayahan Bulvarı Nikah Sarayı'nın inşaatı sürüyor!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, bazı daire başkanları ve şube müdürleriyle birlikte yapım çalışmaları devam eden Nikah Sarayı’nda incelemelerde bulundu...




Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, bazı daire başkanları ve şube müdürleriyle birlikte yapım çalışmaları devam eden Nikah Sarayı’nda incelemelerde bulundu.


Fahri Kayahan Bulvarı’nda yapımı süren Nikah Sarayı ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sarayın hizmete girmesiyle birlikte Malatya’nın önemli bir ihtiyacının giderilmiş olacağını kaydetti. Nikah Sarayı’nın Malatya’ya yakışan, prestij katan çok önemli bir proje olduğunun altını çizen Başkan Çakır, şunları ifade etti:


“Nikah Sarayı, şu anda büyük oranda tamamlandı. Yüzde 80’nin üzerinde kaba inşaatı bitirildi. Şu anda ince işleri ve tefrişatları yapılıyor. İç mimarlar çalışmalarını yapıyorlar. Burası gerçekten Malatya’da ihtiyacımız olan Nikah Sarayı ihtiyacını da ortadan kaldırıyor. Bin 250 kişilik büyük bir salonla birlikte her biri 250 kişilik olan 2 tane daha salonumuz var. Aynı zamanda nikah kıyma odalarımız, idari bölümlerimiz, kafeteryamız, iş yerlerimiz bulunuyor. İnşallah çevre düzenlemeleri ve açık otoparklarıyla birlikte burayı Ağustos ayında hizmete açmayı planlıyoruz.”


Başkan Çakır, Nikah Sarayı’nı sadece büyükşehir olarak değil ilçe belediyelerinin de kullanımına sunacaklarını kaydetti. Nikah Sarayı’nın inşasında çalışan ekiplere de teşekkür eden Başkan Çakır, “Kış aylarında da burada inşaatımız hiç durmadı. Hızlı bir şekilde devam etti” diye konuştu.


Nikah Sarayı salonlarının geniş katılımlı nikah törenleri için kullanılabileceği gibi kültürel amaçlı olarak panel, konferans, sempozyum gibi etkinliklerde de hizmet verebileceği kaydedildi.



Milliyet


Geri Dön