18 / 04 / 2024

Malatya Fahri Kayahan Bulvarı'nda sona yaklaşıldı!

Malatya Fahri Kayahan Bulvarı'nda sona yaklaşıldı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Fahri Kayahan Bulvarında değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.




Şehirlerin aynası olan cadde ve sokakları Malatya’da standartlara uygun hale getiren Malatya Büyükşehir Belediyesi, Fahri Kayahan Bulvarında sürdürdüğü çalışmalarda sona yaklaştı.

 

Bulvarı ortadan ikiye bölen kanal projesini Aralık ayında bitirmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi bulvar üzerinde ağaçlandırma, yeşillendirme, aydınlatma çalışmaları da yapıyor.

 

Fahri Kayahan Bulvarında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, işçilerle çay içip, kendilerine tatlı ikramında bulundu. Fahr Kayahan’da devam eden çalışmalar hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, hava şartlarının iyi gittiğini bulvar üzerindeki çalışmaları Aralık ayı sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

 

Fahri Kayahan Bulvarının yeni Kanalboyu olduğunu ifade eden Başkan Çakır, “Bulvarımızda yaptığımız çalışmalarda sona yaklaşıyoruz. Bu değişim çalışmalarıyla birlikte Fahri Kayahan bölgemiz önemli ticari akslardan biri haline geliyor. Buranın yeni bir ticari merkeze dönmesi Malatya için büyük kazanç olacak. Burada içmesuyu, kanalizasyon, elektrik, Telekom hatları, mobese, doğalgaz hatlarının tamamı yenilendi.

 

Yeni yağmur suyu drenaj kanalları yapıldı. Kaldırım bisiklet yolları ve cep otoparklar tamamlandı. Bulvarımızı ortadan ikiye bölen kanal projemiz buraya ayrı bir güzellik katacak. 3 kilometreuzunluğunda 76 tane kademeli havuzdan oluşan projemizin üzerine 26 tane yaya geçişi yapıyoruz. Bulvarın içiresinde bulunan 6 kavşağımızı da yine yayalara uygun hale getireceğiz. Bulvar üzerinde ağaçlandırma, aydınlatma çalışmaları devam ediyor. Havalar böyle devam ederse Aralık ayının sonuna doğru buradaki çalışmaları tamamlamayı hedefliyoruz. Bittiğinde Malatya’nın en güzel ve en prestijli caddelerinden biri olacak” dedi.


Malatya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön