23 / 04 / 2024

Malatya İnönü Üniversitesi'ne cami inşa edilecek!

Malatya İnönü Üniversitesi'ne cami inşa edilecek!

İnönü Üniversitesi Yönetim Kurulu, merkez kampüsünde mevcut ibadet mahallerinin ilerleyen yıllarda ihtiyaca cevap veremeyeceği düşüncesiyle yeni bir caminin yapılabilmesi için arazi tahsis edilmesi teklifini oy birliği ile kabul etti.



İnönü Üniversitesi merkez kampüsünde Büyük Cami ve Küçük Cami'nin yanı sıra TÖTM Mescidi'nde de Cuma Namazı kılınabiliyor, mevcut ibadet yerleri de şu an için ihtiyacı karşılayabiliyor. Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Kampüsünün doğu tarafındaki eğitim binalarının sayısında meydana gelen artış, buradaki öğrenci yoğunluğunu her geçen gün biraz daha artırmaktadır. Ayrıca kampüs çevresinde birtakım yeni yerleşim alanlarının, alışveriş ortamlarının oluşmaya başladığı, Malatya Stadyumu'nun da tamamlanmak üzere olduğu görülmektedir. Bu durumda, kampüsün doğu tarafında ciddi bir insan yoğunluğu ve hareketliliği olacak, mevcut ibadet mahalleri de ihtiyacı karşılamada yetersiz kalacaktır" denildi. 


HAYIRSEVER KİŞİLERİN BAŞVURULARI DEĞERLENDİRİLECEK

Açıklamanın devamında, "İnönü Üniversitesi Yönetim Kurulu, bu durumu değerlendirmiş ve Fırıncı Köyü mevkiinde halen İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne tahsisli olan 4 bin 700 m2'lik bir arazinin Defterdarlık tarafından Malatya İli Battalgazi İlçe Müftülüğüne tahsis edilmesi teklifini oy birliğiyle kabul etmiştir. Tahsis edilen parsellerle ilgili imar planı işlemleri ise Malatya Büyükşehir Belediyesi nezdinde halen devam ediyor. Öte yandan tahsis edilen alana mimarisi ve büyüklüğüyle üniversiteye yakışacak bir cami yaptırmayı üstlenecek hayırsever kişilerin başvuruları değerlendirilecektir" ifadeleri kullanıldı. 



Malatya Bu Sabah


Geri Dön