25 / 04 / 2024

Malatya Kanalboyu hizmete giriyor!

Malatya Kanalboyu hizmete giriyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kanalboyu’nda sürdürülen değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmalarında son aşamaya gelindi. Kanalboyundaki çalışmalar ramazan ayında tamamlanacak...




Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kanalboyu’nda sürdürülen değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmalarında son aşamaya gelindi.

 

Ramazan ayı içerisinde ince işleriyle birlikte tamamlanacak olan çalışmalar; 3 aşamalı projenin en önemli parçalarından biri. Büyükşehir Belediyesi projenin Kernek Meydanı ve Şelalesi ile Hürriyet Parkını daha önceden Malatyalıların hizmetine sunmuştu.

 

Altyapısı yenilenen Kanalboyunda 3,2 metre genişliğinde kaldırımlar,3 metre genişliğinde kanal yanı kaldırımı,3,5 metre genişliğinde yollar yapıldı. 124 adet dekoratif aydınlatma direğinin monte edildiği Kanalboyunda yeşillendirme çalışmaları da yapıldı. Caddeyi ikiye bölen kanalın içi ise seramik taşlarla kaplandı.


Proje çalışmaları sırasında sık sık incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatyalıların vazgeçilmez mekanı olan Kanalboyunun, Malatya’ya yakışır bir hale getirildiğini söyledi.

 

Malatyalıların, Kernek Meydanı ile Hürriyet Parkına yoğun ilgi gösterdiğini belirten Başkan Çakır, “Turgut Özal Tabiat parkı da bu ilgiden nasibini alıyor. Sanat Sokağımız da Malatyalıların övgüsüne mazhar oldu. Malatyalıların aileleriyle vakit geçirebildikleri, çocuklarıyla koşup oynayabildikleri, sevdikleriyle güzel vakit geçirebildikleri alanların sayısını artırıyoruz. Kanalboyu da bu mekanların başında geliyor. Bu mekanların arasına Fahri Kayahan Bulvarındaki proje ile Güney Kuşak yolu Derme Suyu Projesi de eklenecek. Malatya’yı her alanda yaşanabilir bir şehir haline getirmek bizim asli görevimiz.” dedi.



Malatya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön