26 / 04 / 2024

Malatya Kanalboyu projesinde kazı çalışmaları başladı!

Malatya Kanalboyu projesinde kazı çalışmaları başladı!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kanalboyu bölgesinde çok farklı proje çalışmaları yapacaklarını belirterek, “Malatya’nın kalbi olan bu bölge, birkaç yıl sonra bambaşka bir görünüme kavuşacak” dedi.



 

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kanalboyu ikinci etap düzenleme çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

 

Spor ve Yaşam Merkezi, Sanat Sokağı ve Sanat Galerisi, Nikah Sarayı, Kernek Şelalesi, Hürriyet Parkı, Fahri Kayahan Bulvarı projesi, Güney Kuşak yolu Derme Suyu projesi ve Kanalboyu birinci kısım gibi düzenlemelerle Malatya’da hizmet çıtasını yükselten Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Kanalboyu ikinci kısımda düzenleme çalışmaları yapıyor.

 

Kazı çalışmaları yapılıyor

 

Atatürk Kız Lisesi ile Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ön tarafından geçmekte olan kanalda kazı çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, ilk olarak kanalın altına drenaj hattı döşedi. Büyükşehir Belediyesi600 metreuzunluğundaki kanalı, hazırlanan proje kapsamında genişletiyor. Kanal5 metregenişliğinde,2.5 metrederinliğinde yapılacak. 

 

Bölgeyi ayrı bir görünüme kavuşturacak çalışmanın 2017 yılının yaz aylarında tamamlanması planlanıyor. Atatürk Anıtı önündeki kavşakta köprü menfez işlerini geçtiğimiz haftalarda tamamlayan ve kavşağı kısa bir sürede hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, kanal düzenleme projesini de kısa sürede bitirmeyi hedefliyor.

 

Farklı bir proje
 

Projeyle ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yapılan düzenlemenin Kanalboyu birinci etap projesinden farklı olduğunu söyledi.



Bambaşka bir görünüme kavuşacak

 

Malatya’nın son yıllarda hemen her alanda büyük bir gelişim gösterdiğini ifade eden Başkan Çakır, “Malatya’yı bölgesinin cazibe ve çekim merkezi yapmak için çalışmalara devam ediyoruz. Cadde ve sokaklar bir kentin gelişmişlik seviyesini gösteren yüzüdür. Biz Malatya’nın her cadde ve sokağını standartlara uygun hale getiriyoruz. Malatyalıların gönlünde ayrı bir yeri olan Kernek, Hürriyet Parkı, Kanalboyu gibi mekânları da yeniledik. Kanalboyu ikinci etap çalışmalarına başladık. İkinci etap düzenleme projesi farklı ve güzel. Özellikle5 metregenişliğindeki kanalımız buraya ayrı bir renk katacak.

 

Bu bölgemizde çok farklı proje çalışmaları yapacağız. Bölgemizde bulunan bazı okulları imzaladığımız protokollerle başka alanlara taşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Malatya’mızı ziyaret eden Milli Eğitim Bakanımız bu projemize destek verdi. Malatya’nın kalbi olan bu bölge birkaç yıl sonra bambaşka bir görünüme kavuşacak” dedi.


Malatya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön