19 / 04 / 2024

Malatya Merkez Spor Salonu'nun yüzde 95'i tamamlandı!

Malatya Merkez Spor Salonu'nun yüzde 95'i tamamlandı!

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Seker Fabrikası arazisi üzerine yaptırılan Merkez Spor Salonu'nu tanıttı. Çok amaçlı olarak kullanılacak olan 3200 bin kişilik spor salonu, görenleri adeta büyülüyor.



Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından iki yıl önce temeli atılan ve yüzde 95'i tamamlanmış olan Merkez Spor Salonu, görenleri büyülemeye devam ediyor. Çok amaçlı olarak kullanılacak olan salonun projesi büyük beğeni toplarken, 7 il bu projenin aynısını için düğmeye bastı. İlk kez Malatya'da hayata geçirilen proje birçok spor branşına hizmet verecek. 


PROJEYE İLGİ ARTIYOR 


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, 7 ilin aynı projeyi yaptırmak için düğmeye bastığını belirterek, şunları söyledi: "Bu projede iyi mimarlar çalıştı. Çizilen proje, oldukça modern, işlevsel ve fonksiyonel şekilde. Estetiği de oldukça güzel bir proje. Bu proje ilk defa Malatya için yapıldı. Malatya Merkez Spor Salonu diye kataloglarında geçiyor. Bizden sonra yapılacak olan projelerde, 'Malatya salonundan bizde yaptırabilir miyiz?' denilerek, yaptırılacak. Eskişehir ve Muğla gibi 5-6 ilin bu proje için talipli olduğunu öğrendik. Buda bizim için ayrı bir övünç kaynağı oldu" ifadelerini kullandı. 


SALONUMUZ ÇOK AMAÇLI OLACAK 


Salonun hakkında bilgiler veren Fındıklı, "Salonumuz çok işlevsel ve fonksiyonel. İki yıl önce buranın temelini attığımızda, 2 bin 500 seyirci kapasitesini açılır, kapanır koltuklarla 3 bin 200'e çıkarttık. Salon zeminini de kullandığımızda rahatlıkla 5 bin kişi aktiviteye katılabilecek. Yalnızca bu bulunduğumuz salonun dışında voleybol ve basketbol antrenmanlarının yapılabileceği yüksek tavanlı bir salon, 4 tanede ferdi sporlann yapılabileceği antrenman salonları bulunuyor. 


Isıtma sistemi radyant, oldukça ekonomik ve yakıldığında 15 dakika içerisinde tüm bu alanı ısıtacak kapasitede bir sisteme sahip. Sıcak ve soğuk havalandırma sistemi var. İçeride kesinlikle kirli hava bulunmayacak. 


Temiz yüklü oksijeni içeriye basıp, içerideki kirli havayı çeken özel tertibatlar yapıldı. Yine bunun dışında salonun içerisinde sergi, masa tenisi veya satranç gibi müsabakaların yapılabileceği gezinti alanları da düşünüldü. Gezinti alanlarının ters tavanları da yapıldı. Dekoratif açıdan düzel bir hale dönüştürüldü. Doping, engelli ve engelsiz sporcu soyunma odaları ve duş kabinleri, erkek ve bayan hakem soyunma odaları, VIP dinlenme odaları, basın dinlenme ve naklen yayın mekanları oluşturuldu" dedi. 


YÜZDE 95'İ TAMAMLANDI 


Şeker Fabrikası arazisi üzerinde yaptınlan spor salonunun yüzde 95'nin tamamlandığını belirten Fındıklı, "Salon yüzde 95 seviyelerine gelmiş bulunmakta. 


Geçici kabul aşamasına geldi. Malatya, bunu çoktan hak etmişti. Burası yılladır hizmet veren Atatürk Spor Salonu'nun üç kat büyüklüğünde. İlerideki düşüncelerimizden bir tanesi de, stadyumun yerini TOKİ'ye verdikten sonra Malatya'nın Doğu'suna bu ölçekte bir salon daha yaptırmak. Malatya, büyükşehir olduktan sonra Doğu'suyla, Batısı'yla tesislere ihtiyaç duyan bir şehir oldu. Sportif başarılarımız, özellikle salon sporlarında milli takımlara gönderdiğimiz sporcu sayılarına baktığımızda gerçekten bu tür mekanlara ihtiyacımız var" diyerek sözlerini tamamladı. 



Malatya Söz Gazetesi


Geri Dön