29 / 03 / 2024

Malatya Pütürge’de 38 kilometrelik yol yapılıyor!

Malatya Pütürge’de 38 kilometrelik yol yapılıyor!

Pütürge’de yılların birikmiş problemlerini çözmeye devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, yapılamaz denilen yollarından biri olan ve Adıyaman’ın Gerger ilçesine bağlanan 38 kilometrelik grup yolunda yol genişletme ve altyapı çalışmaları yapıyor.



Dağlık arazi yapısı, meşe ve çam ağaçlarının kaplandığı ormanlık alanları ile Malatya’nın en güzel ilçelerinden biri olan Pütürge’de yılların birikmiş problemlerini çözmeye devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, yapılamaz denilen yollarından biri olan ve Adıyaman’ın Gerger ilçesine bağlanan 38 kilometrelik grup yolunda yol genişletme ve altyapı çalışmaları yapıyor.

 

Geçtiğimiz yıl çalışmalarına başlanılan ve 2015 yılında 6 kilometresi tamamlanan grup yolunun bu yılda şimdiye kadar 7 kilometrelik bölümü tamamlandı. 11 kilometrelik hatta ise çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor. Büyükşehir Belediyesi 11 kilometrelik bölümüde bu yıl içinde tamamlayarak yolun 24 kilometrelik bölümünü bitirmeyi hedefliyor.

 

Pütürge’nin Arınlı, Çukuroymağı, Esencik, Meşedibi ve Aslankent mahallerinin ulaşımını sağlayan grup yolu Adıyaman’ın Gerger ilçesine bağlanıyor. Önceki yol genişliği3.5 metreolan yolun genişliği12 metregenişliğine çıkarılıyor. Tehlikeli virajların ve bazı uçurum noktalarının yol genişliği ise 15 metreye çıkarıldı.

 

Yol genişletmelerinin devamında dere yataklarına çeşitli çaplarda beton büzler yerleştiren Büyükşehir, yol şarampolleri, viraj düzeltmeleri gibi çalışmalarda yapıyor. Yapılan çalışmalarla birlikte grup yolu2 kilometredaha kısalmış olacak.

 

Büyükşehir Belediyesi’nin bölgedeki çalışmaları konusunda memnuniyetlerini dile getiren bölge halkı, önceden bir aracın zor geçtiği yollardan, yapılan çalışmalarla beraber iki, hatta üç aracın herhangi bir tehlike olmaksızın geçebildiğini ifade ederek, “Pütürge’ye çok uzun yıllardır böyle hizmet getiren olmamıştı. Kullandığımız yollarda türlü türlü sıkıntılar vardı. Yollarımız bayağı genişledi. Başkanımız Ahmet Çakır’a ve Büyükşehir’in bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu hizmeti bizlere getirdikleri için Allah onlardan razı olsun” dediler. 



Malatya Belediyesi


Geri Dön