20 / 04 / 2024

Malatya Sevgi Evleri çocuklara aile ortamı sunuyor

Malatya Sevgi Evleri çocuklara aile ortamı sunuyor

Malatya Sevgi Evleri, şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta, 16 villa tipi binadan oluşan küçük bir mahalle



Yeşil alanları, resim atölyeleri, spor sahaları, amfitiyatrosuyla bir sayfiye kasabasından farkı yok. Yerleşimcileriyse, çeşitli sebeplerden koruma altına alınmış 100 çocukla onların öğretmen ve bakıcıları...

Malatya İşadamları Derneği ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün işbirliğiyle kurulan bu yaşama alanı, bir yıl önce hizmete açıldı. "Ev sistemi" olarak adlandırılan Sevgi Evleri'nin her birinde Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişim Bölümü mezunu öğretmenlerle beraber çeşitli yaş gruplarından dokuz çocuğa sıcak bir aile ortamı sunuluyor.
0-2 yaş grubu evler yeni doğmuş bebek kokuyor. Burada onlara bakan genç anneler var. Daha büyük yaş grubu evleri bir üniversite kampusünden farksız. 
Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, bu yeni "ev sistemi"nden kendilerinin de, çocukların da memnun olduğunu söylüyor. Bu, sosyalleşen, kendi hataları olmayan sebeplerden zor durumda kalmalarına rağmen hayata tutunan çocukların yüzlerinden de belli.
Bu modelin tüm şehirlerde yaygınlaşması, olması gerektiği şekilde, "çocuk gibi" büyüme şansını hak eden ama elde edemeyen diğer çocukların da buna kavuşması için, Malatya örneğindeki Devlet-sivil toplum ve vatandaş işbirliğinin artırılması şart görünüyor.
Hürriyet


Geri Dön