29 / 03 / 2024

Malatya Yamaç'ta Kentsel Dönüşüm Gerçeği toplantısı yapıldı!

Malatya Yamaç'ta Kentsel Dönüşüm Gerçeği toplantısı yapıldı!

CHP II Teşkilatı tarafından düzenlenen 'Kentsel Dönüşüm Gerçeği' toplantısı ile vatandaşlarla buluşan uzmanlar, sorun ve sıkıntıları dinledi.




CHP II Teşkilatı tarafından düzenlenen 'Kentsel Dönüşüm Gerçeği' toplantısı ile vatandaşlarla buluşan uzmanlar, sorun ve sıkıntıları dinledi. 


Yamaç Mahallesi'nde gerçekleştirilen halk toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 24. Dönem İstanbul Milletvekili olan Jeofizik Mühendisi ve Deprem Bilimcisi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Avukat Saniye Barut, CHP Malatya II Başkanı Enver Kiraz, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları ve Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş katıldı. 


İl Başkanı Enver Kiraz'ın selamlama konuşmasının ardından söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP olarak kentsel dönüşümde mağdur olan vatandaşlan aydınlatmaya geldiklerini belirterek, "Ne yapılabilir, ne yaparız çözüm önerisi neler bunu tartışacağız. Burada size bir taahhütte bulunamam ama sizin sorununuzu, sesinizi tüm Türkiye'ye duyururum" diye konuştu. 

Daha sonra konuşan Prof. Dr. Haluk Eyidoğan ise kentsel dönüşümlerin başlangıç sürecine değinerek, deprem gerçeğine karşılık bu uygulamanın başladığını ifade etti. Malatya'daki kentsel dönüşüm alanının yapılması sırasında bölgenin bir deprem bölgesi olduğuna dair bir raporun sunulmadığını belirten Eyidoğan, "Sizler hiçbir irade beyan etmeden, sizin adınıza Ankara'da birileri oturdu 17 kat binaları çiziverdi. 


2008 yılında imzalanan protokol ile buradaki yetkililer '13-14 bin bina yapacağız' dediler. Acaba bir haneye kaç hane yapacaklar güzel iş, güzel ekonomi. 0 zaman bunun neresinde kamu hizmeti var" şeklinde konuştu. Eyidoğan ayrıca kentsel dönüşüm alanında evleri olan vatandaşların mutlaka dernekleşmeye gitmeleri gerektiğini belirterek, projenin görülmeden sözleşmelerin imzalanmamasını istedi. Avukat Saniye Barut da kentsel dönüşüm süreci ile ilgili hukuki boyutlarda vatandaşlara bilgiler aktardı. 


 Malatya Söz Gazetesi




Geri Dön